LMB aicina piedalīties Mērnieku dienas fotokonkursā

Mērnieku dienas fotokonkursu jau vairākus gadus organizēja Igauņu Mērnieku biedrība (www.egu.ee) un 2023.gadā tam pievienojās arī Latvijas Mērnieku biedrība un Latvijas mērnieki. Šogad Eiropas Mērnieku padome (CLGE) paplašina šo ideju un aicina fotokonkursā piedalīties visus mērniekus Eiropā.

Paldies “Alphagis” OÜ, kas ir sagatavojuši platformu, kurā ikviens mērnieks var augšupielādēt savas 21. martā uzņemtās bildes no jebkuras situācijas, kurā viņš tajā dienā atradies vai strādājis. Papildus bildei Jums būs jānorāda vārds, bildēšanas vieta, nosaukums un īss apraksts (vēlams angļu valodā).

LMB aicina visus piedalīties šajā Starptautiskās Mērnieku dienas 2024 fotokonkursā {https://storymaps.arcgis.com/stories/6a3afd2703b6408f8f37fe44d78ccf2b}, iemūžināt 21. martu fotogrāfijā un augšupielādēt bildes līdz ir 2024. gada 28. martam! Piedaloties konkursā, ikviens dod tiesības bildes vēlāk izmantot publikācijās. Trīs labākās bildes tiks pie simboliskām balvām.

2023. gada Mērnieku dienas fotokonkursa 3.vietas ieguvējs Haralds Krievs (ar bildes nosaukumu “Purva bridējs”) iedrošina piedalīties konkursā arī šogad: “Paldies balsotājiem par apbalvojumu. Konkursam bilde tika iesniegta pateicoties ar iniciatīvu apveltītajiem kolēģiem. Ikdienā, bildēšana objektos ir mērnieka ikdiena. Parasti bildēts tiek mērāmais objekts, bet neiztiek arī bez kolēģu bildēšanas kā arī “pašiņu” taisīšanu. Konkursus vajadzētu rīkot arī turpmāk, piešķirot kādu tematiku, lai būtu interesantāk. Iespējams, interesantākos darbus varētu izmantot Mērniecības nozares popularizēšanai, publicējot masu medijos.”

Priecīgu Mērnieku dienu 2024. gada 21. martā un veiksmi konkursā!
Latvijas Mērnieku biedrība un CLGE


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Paldies par mana brāļa Jāņa Bikšes [3.] (pēc dzimtas uzturētā “Dzimtas koka” reģistra – Jānis [3.]) “Dzīves nodarbošanās vēstures” izveidi…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *