In Memoriam: Skaidrīte Cīmiņa

Man tur debesīs ir viena kaija.

Kaijiņa. Balta ļoti.

/I.Ziedonis/

Pašā vasaras sākumā, 2023.gada 8.jūnija vakarā pēkšņi aprāvās sertificētas mērnieces Skaidrītes Cīmiņas mūžs. Mērniecības – kartogrāfijas profesijai Skaidrīte veltījusi 39 savus dzīves gadus.

Skaidrīte augstāko izglītību ieguva Latvijas Valsts universitātes Ģeogrāfijas fakultātē, un paralēli studijām sāka strādāt Latvijas kartogrāfijas – ģeodēzijas ražošanas uzņēmumā “Latvijas karte” kā tehniķis – kartogrāfs. Šeit iegūta mīlestība pret mērniecību, kartogrāfiju, kas tālāk aizvedusi uz Valsts zemes dienesta Vidzemes reģionālās nodaļas Alūksnes rajona filiāli, kur Skaidrīte strādāja par topogrāfi – rasētāju un vēlāk par zemes ierīcības inženieri – mērnieci. Reorganizējot Valsts zemes dienesta mērniecības daļu, Skaidrīte sāka strādāt SIA “Metrum”, kur nostrādāta lielākā profesionālās darbības laika daļa, vadot SIA “Metrum” Alūksnes biroju un praktizējot kadastrālās uzmērīšanas, topogrāfiskās uzmērīšanas  un inženierģeodēziskos darbus. Pēdējā  pusotra gada laikā, metoties pretim jauniem izaicinājumiem, Skaidrīte vadīja SIA “Latvijasmernieks.lv” jaunatvērto Alūksnes biroju un veica sertificēta mērnieka pienākumus zemes kadastrālajā uzmērīšanā, topogrāfiskajos un inženierģeodēzijas darbos.

Kolēģiem Skaidrīte vienmēr paliks atmiņā ar savu pozitīvismu, gaišumu, enerģijas dzirksti un sievišķību, bet profesionālajā ziņā – ar precizitāti un spēju atrisināt jebkuru mērniecības problēmu.
 
Skaidrītes daudzie zīmētie plāni vēl ilgi būs kā liecība viņas augstajai kompetencei un mīlestībai pret mērniecības nozari.
 
Lai viegls un gaišs ceļš Skaidrītei viņsaules ceļos! Visdziļākajā līdzjūtībā esam kopā ar viņas tuviniekiem!
 
SIA Latvijasmernieks.lv kolektīvs

Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *