Notiks zemes ierīcības specialitātes 75 gadu jubilejai veltīts pasākums

Lai atzīmētu zemes ierīcības specialitātes 75 gadu jubileju, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) Vides un būvzinātņu fakultāte (Akadēmijas iela 19, Jelgava) 23. septembrī no plkst. 16.00 aicina ikvienu absolventu pievienoties svētku jubilejas svinīgā pasākumā un salidojumā.

Zemes ierīcības speciālisti visos laikos ir rūpējušies par racionālu zemes sadalīšanu un izmantošanu, tikai gadu gaitā, mainoties uzdevumiem tautsaimniecībā un zemes politikā, mainījušies arī studiju kursi un to saturs. Padomju varas noteiktā slepenības režīma dēļ lielas grūtības sagādāja objektīvas informācijas, kā arī plānu kartogrāfisko materiālu izmantošana studentu apmācībā un darbā. Līdz ar neatkarības atjaunošanu zemes ierīcības specialitātes absolventi, kā arī studenti iesaistījās jauno zemnieku saimniecību robežu nospraušanā, uzmērīšanā un citos zemes reformas darbos, studiju procesā būtiski palielinājies tiesisko kursu īpatsvars. Tāpat būtiski mainījies studiju tehniskais aprīkojums – pamazām vecos mērniecības instrumentus nomainījuši elektroniskie un visi projektēšanas darbi tiek veikti ar datortehnikas un programmatūras palīdzību. Plaši attīstījusies arī starptautiskā sadarbība.
Svinīgā pasākuma atklāšana plānota Vides un būvzinātņu fakultātē no plkst. 16.00, kad notiks dalībnieku pulcēšanās, iepazīšanās ar fakultāti un katedru, jubilejas svinīgā daļa un apsveikumu pieņemšana (P. Bušmaņa auditorija), savukārt turpinājumā no plkst. 19.00 gaidāma bijušo studiju biedru, pasniedzēju un darbinieku tikšanās, kā arī balle (groziņu vakars).

Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *