Pasniegti LMB goda apbalvojumi

Pēc divu gadu pārtraukuma atkal pasniegti Latvijas Mērnieku biedrības goda apbalvojumi (Atzinības zīmes un Goda ordeņi) par nozīmīgu ieguldījumu mērniecības nozarē. 8. martā nelielā mērnieku lokā tika sumināti Ivars Zenka, Rudīte Klāva, Modris Mengots un Aldis Rausis.

“Parasti šos godinājumus īpašajiem cilvēkiem mērniecības nozarē mēs pasniedzām biedrības kopsapulces laikā, lai pasākumam būtu liela auditorija. Divus gadus nerīkojām šo pasākumu ar domu, ka pienāks labāki laiki un mēs atkal varēsim atgriezties pie tradīcijām – ar kuplu skatītāju un sveicēju loku. Taču šogad nolēmām, ka dzīvi nevar atlikt – to jādzīvo šeit un tagad, tāpēc mērnieku atzinības balvas ir jāpasniedz!” – pasākuma ievada uzrunā sacīja Una Krutova, Latvijas Mērnieku biedrības priekšsēdētāja.

Pirmo Atzinības zīmi saņēma Ivars Zenka, kurš visu darba mūžu bijis mērnieks un ģeodēzists. Profesionālo darbību sācis 1984. gadā Krievijā, Tjumeņas apgabalā, bet Latvijā pārsvarā darbojies Vidzemē, Valmierā (Valmieras Tehniskās inventarizācijas birojā, Valmieras Arhitektūras un projektēšanas birojā kā vecākais inženieris-ģeodēzists). Profesionālos pienākumus vienmēr veicis godprātīgi un atbildīgi, par viņa darbiem nekad nav saņemtas sūdzības un iebildumi.

Otrās Atzinības zīmes saņēmēja bija Rudīte Klāva. Viņas darba gaitas sākušās “Zemesprojektā”, vēlāk turpinājušās Valsts Zemes dienesta Cēsu nodaļā, kur kolēģi ātri pamanījuši viņas enerģiju, optimismu un sociāli aktīvo pozīciju, un R. Klāva ātri vien kļuvusi par mērniecības biroja vadītāju. Aktīvi darbojusies Latvijas Mērnieku biedrībā, kopš 2016. gada ir biedrības valdē. R. Klāva pieteikumā Atzinības zīmes saņemšanai raksturota kā “zinoša speciāliste un atklāts, draudzīgs un gaišs cilvēks.”

Goda ordeņa laureāts Modris Mengots bijis Latvijas Lauksaimniecības universitātes Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras docents. Mērniecības nozares zinības sācis apgūt jau 1960. gadā, iestājoties Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Hidromeliorācijas un Zemes ierīcības katedrā. Vēlāk tur strādājis par vecāko laborantu, vecāko pasniedzēju, izstrādājis daudz darbus programmu studiju kursos, lasījis lekcijas, vadījis studentu pētnieciskos darbus. Modris Mengots pats apbalvošanas ceremonijā nebija varējis ierasties, viņa vietā ordeni saņēma radinieki.

Otro Goda ordeni saņēma Aldis Rausis. Viņš savas profesionālās gaitas sācis 1982. gadā, absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Zemes ierīcības fakultāti, iegūstot inženiera kvalifikāciju. A. Rausis arī vairāk nekā 20 gadus (ar pārtraukumiem) pasniedzis lekcijas Rīgas Tehniskās universitātes Ģeomātikas katedrā, skolojot jaunos speciālistus. Pats strādājis “Zemesprojektā”, Valsts zemes dienestā dažādos amatos, kā arī no 1996. gada līdz 1999. gadam bijis Latvijas Mērnieku biedrības vadītājs. Aldi Rausi pieteikuma iesniedzēji raksturo kā “pieredzējušu zemes reformas speciālistu, šobrīd zinošāko jūras kadastra speciālistu un vismaz 40 publikāciju autoru.”

Ikars Kubliņš, Mernieks.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *