Latvijas Mērnieku biedrība aicina visus svinīgi un jautri atzīmēt biedrības simt gadu jubileju

Brīdī, kad jaunās sezonas darbi vēl nav uzņēmuši apgriezienus, Latvijas Mērnieku biedrība aicina visus nozares profesionāļus un viņu dzīvesbiedrus, draugus, darba kolēģus un palīgus atvēlēt februāra pirmspēdējo vakaru kopīgai sanākšanai un labai laika pavadīšanai Latvijas Mērnieku biedrības simtgades balles pasākumā.
Latvijas Mērnieku biedrība tika izveidota 1920. gada 28. februārī. To paveica domubiedru grupa, kuru mērķis bija apvienot Latvijas mērniekus un kultūrtehniķus, lai palīdzētu viņiem atrisināt ar Latvijas agrāro reformu saistītos zinātniskos un tehniskos jautājumus, kā arī rūpēties par biedru tiesiskā un sociālā stāvokļa uzlabošanu. Biedrības darbība tika pārtraukta līdz ar padomju okupāciju, bet atjaunota vēl pirms Latvijas neatkarības atgūšanas – 1988. gada 5. decembrī. Kopš tā laika organizācija atkal aktīvi iesaistās nozarei svarīgu jautājumu risināšanā, iestājoties par mērnieku interesēm.
Simts gadi, kas cilvēkam ir ilga mūža etalons, sabiedriskai organizācijai, iespējams, ir tikai pilngadības sasniegšana. Šis ir brīdis, kad apstāties ikdienas skrējienā, atskatīties uz aizgājušo un iezīmēt ceļu turpmākajam.
Mērnieku biedrības simtgades pasākumā Latvijas Dzelzceļa muzejā 28. februārī apmeklētāji aicināti ierasties no septiņiem, lai nesteidzīgi iejustos vakara gaisotnē. Uz ekrāna tiks projicētas īsas video uzrunas, kurās mērnieku saimi sveiks līdzšinējie biedrības prezidenti, bet astoņos sāksies oficiālā daļa ar “dzīvajiem” apsveikumiem un uzrunām – no draudzīgām iestādēm Latvijā un ārpus tās. Vakara vadītāja būs kādreizējā televīzijas ētera personība, humoriste Jana Kalniņa, un par to, lai gaisotne nekļūtu pārlieku nopietna, rūpēsies arī “Suitu sievas”.
Pēc pulksten deviņiem būs iespējams laisties dejas soļu ritmā Nacionālo Bruņoto spēku orķestra pavadījumā, bet vienpadsmitos gaidāms pasākums “100 tortes 100 gadiem”, uz kuru LMB aicina mērniecības uzņēmumus ierasties ar gardu dāvanu – uzņēmuma torti “LMB 100” un vienlaicīgi to noformēt sava uzņēmuma krāsās, stilā un garnējumā. Pasākuma laikā varēsim novērtēt kolēģu sarūpētos gardumus, to vizuālo pievilcību un garšu buķetes.
Pasākuma saviesīgā daļa sāksies pēc vienpadsmitiem, kad uz skatuves kāps grupa “No Boundaries” un pamīšus arī dīdžejs, lai aicinātu klātesošos uzdancot vēl brīvākā atmosfērā. Vakara gaitā būs pieejamas gan uzkodas, par kurām rūpēsies “Joker” kluba restorāns “Atelpa” ar šefpavāru Kristapu Ušacki, gan – par “nelielu, bet godīgu samaksu” – arī dzērieni no “Vinilbāra”.
Simtgades balles apmeklētāji aicināti ierasties uz pasākumu “mēreni svinīgā” apģērbā. 
 
Pie muzeja ieejas stāvvietas paredzētas tehniskajam transportam. Aiz muzeja pagalmā ir iespēja novietot 50 automašīnas, šīs vietas paredzētas LMB goda biedriem un solīda vecuma apmeklētājiem. Jaunākos apmeklētājus aicina izmantot stāvvietas, kas ir tuvākajā muzeja apkārtnē – pie Uzvaras pieminekļa (Uzvaras bulvārī) vai aiz Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas depo (Akmeņu ielā). 
Pasākuma ieejas karte vienai personai izmaksās 30 eiro, savukārt LMB biedram, nākot kopā ar dzīvesbiedru vai draugu – 50 eiro. Sīkāka informācija par ieejas karšu iegādi pieejama LMB mājaslapā.

Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *