VZD: ABC Mācību centram draud mērnieku sertifikācijas akreditācijas zaudēšana

Pagājušajā nedēļā Valsts Zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga sociālajā portālā Twitter informēja, ka Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs (LATAK) konstatējis “pārkāpumus ABC sertificēšanas centra mērnieku uzraudzības procesā” un devis mēnesi laika pārkāpumu novēršanai, pretējā gadījumā tikšot atcelta ABC Mācību centra akreditācija. ABC Mācību centrs šo paziņojumu nodēvējis par “baumām” un paziņojis par vēršanos Latvijas Republikas Tieslietu ministrijā ar aicinājumu “izvērtēt E. Baklānes-Ansbergas rīcību”, kā arī sola vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

VZD komunikācijas projektu vadītāja Arta Platace portālam Mernieks.lv apliecināja, ka iestādes rīcībā esot dokuments, kas apstiprina E. Baklānes-Ansbergas teiktā patiesumu. Tā ir LATAK sūtīta atbilde uz VZD sūdzību par ABC Mācību centra darbību, kurā LATAK informē, ka šā gada 1. oktobrī tikusi veikta ABC Mācību centra ārpuskārtas uzraudzības vizīte. Rezultātā ABC Mācību centrā konstatēti pārkāpumi sertificēto speciālistu uzraudzības veikšanā un centram dots mēnesis laika to novēršanai. Pretējā gadījumā LATAK lemšot par ABC akreditācijas atcelšanu zemes kadastrālās uzmērīšanas, zemes ierīcības un ģeodēzisko darbu sertificēšanā.

LATAK atteicās portālam atklāt, kādi tieši ir konkrētie pārkāpumi, cik sūdzību saņemts par ABC Mācību centra darbību un citas detaļas. LATAK sertificēšanas un inspicēšanas institūciju akreditācijas nodaļas vadošais vērtētājs Mārtiņš Saukants norādīja, ka šai informācijai esot noteikts ierobežotas pieejamības statuss, ko paredzot līgums ar ABC Mācību centru, līdz ar to publiskots tikšot tikai uzraudzības gala lēmums.

Savukārt ABC Mācību centrs tās sertificēšanas biroja vadītājas Magdas Rugātes un valdes locekles Rudītes Paures personā uz Mernieks.lv aicinājumu izskaidrot LATAK konstatēto pārkāpumu būtību un to rašanās iemeslus atbildēja ar prasību “nekavējoties atsaukt publikāciju, kurā paustas baumas”, pretējā gadījumā draudot vērsties tiesā arī pret portālu Mernieks.lv par “nepatiesas informācijas izplatīšanu, neslavas celšanu un zaudējumu piedziņu” (ABC atbildes vēstuli portālam sk. pielikumā).

Pielikums: ABC Mācību centra atbilde portāla Mernieks.lv jautājumiem

Ikars Kubliņš, Mernieks.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Paldies par mana brāļa Jāņa Bikšes [3.] (pēc dzimtas uzturētā “Dzimtas koka” reģistra – Jānis [3.]) “Dzīves nodarbošanās vēstures” izveidi…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *