Sola strukturālās reformas zemes pārvaldības jomā

Valsts kancelejas Funkciju audita komisija secinājusi, ka zemes pārvaldībā pastāv pienākumu dublēšanās starp dažādām institūcijām. Ir funkcijas, kuras pilda vairākas iestādes, savukārt virkne citu svarīgu uzdevumu vispār netiek pildīti.

Funkciju audita komisijas sēdē viens no izskatītajiem jautājumiem bijis par zemes pārvaldības institucionālās sistēmas auditu, kurš atklājis, ka funkciju un uzdevumu, kas saistīti ar zemes pārvaldību, izpildē nereti vērojama kompetenču pārklāšanās. Šie uzdevumi ir deleģēti vairākām ministrijām un to padotības iestādēm. Savukārt virkne zemes pārvaldībā svarīgu uzdevumu vispār netiek pildīta un nav nevienas institūcijas pārziņā.

Lai šādu situāciju mainītu – novērstu atbildību dublēšanos un vienlaikus nodrošinātu sekmīgu ģeotelpisko datu uzkrāšanu un pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem un pašvaldībām, komisija nolēmusi aicināt atbildīgās institūcijas izstrādāt zemes pārvaldības likumprojektu.

Funkciju audita komisijas uzdevums ir veicināt labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē un uzlabot valsts pārvaldes darbības efektivitāti. Funkciju audita komisiju vada Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, komisijā darbojas vairāku ministriju valsts sekretāri, sociālie partneri un nevalstiskās organizācijas, Valsts prezidenta un Saeimas pārstāvji.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *