LATPOS tomēr darbosies

Latvijas Mērnieku biedrība un Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūra piektdien sarunās panākušas vienošanos, ka LATPOS sistēma šonedēļ tomēr netiks atslēgta. Tā darbosies, tikai bez uzraudzības, jo LĢIA darbinieki dosies bezalgas atvaļinājumā. LĢIA izplatītais paziņojums par panākto vienošanos:

LatPOS sistēma no 26. oktobra līdz 30.oktobrim darbosies bez uzraudzības

Jau ziņojām, ka valsts aģentūra „Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra” (LĢIA) līdzekļu trūkuma dēļ uz vienu nedēļu – no 26. oktobra līdz 30.oktobrim – apturēs savu darbību. LĢIA darbinieki šajā laikā būs bezalgas atvaļinājumā. Arī tie LĢIA darbinieki, kas apkalpo pastāvīgo GPS bāzes staciju LatPos sistēmas darbību. Šādas rīcības mērķis ir samazināt LĢIA izdevumus, t.sk. izdevumus LatPOS sistēmas darbības nodrošināšanai.
Tas nozīmē, ka nākamajā nedēļā LĢIA nevarēs pilnībā nodrošināt LatPos sistēmas reālā laika korekciju abonēšanas līgumu izpildi. Attiecīgs paziņojums ir nosūtīts uz visu LatPOS lietotāju elektroniskā pasta adresēm.

LatPOS sistēma netiks atslēgta!

LatPOS sistēma darbosies bez uzraudzības un tehnisku kļūmju gadījumā LĢIA darbinieki nevarēs operatīvi atjaunot sistēmas darbību un mēs nevarēsim garantēt LatPOS sistēmas nepārtrauktu darbību RTK (Real Time Kinematic) režīmā. Par šādu risinājumu 23.oktobrī vienojās LĢIA vadība un Latvijas Mērnieku biedrības valdes priekšsēdētājs A.Mazkalniņš.
Valsts budžeta dotācijas ģeodēzijas un kartogrāfijas nozarei 2009.gadam ir ievērojami samazinātas un nepietiekošas pamatfunkciju nodrošināšanai, tādēļ LĢIA darbinieku bezalgas atvaļinājumi šogad atkārtosies (plānota nedēļa no 16.novembra līdz 20.novembrim).

Ceram uz LatPOS sistēmas lietotāju sapratni!

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras
direktora vietnieks ģeoinformācijas jautājumos
Harijs Baranovs
Tālrunis: 67064204″

Resursi internetā: http://www.lgia.gov.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *