CLGE Jauno mērnieku konkursa rezultāti

Šogad InterGeo forumā jau trešo gadu pēc kārtas tika paziņoti arī Eiropas Mērnieku padomes (CLGE) Jauno mērnieku konkursa uzvarētāji. Apbalvošanas ceremonija notika 2024. gada 25. septembrī.

Konkurss uzsākts 2024. gada 29. janvārī, līdz pieteikumu iesniegšanas termiņam 15. jūlijā saņemti 30 pieteikumi. Konkursa žūrija izvēlējusies sešus labākos pieteikumus apvienotajā bakalaura un maģistra grāda kategorijā, kā arī sešus labākos pieteikumus doktora grāda kategorijā finālam, kas norisinājās tiešsaistē 3. septembrī.

Apbalvošanas ceremoniju atklāja CLGE pāstāvis Nikolā Smits. Viņš apsveica visus dalībniekus, aicināja jaunos mērniekus gatavoties nākamā gada konkursam un aicināja visus izbaudīt šo notikumu. Pēc tam CLGE viceprezidents Jānis Klīve, konkursa žūrijas priekšsēdētājs, sveica visus klātesošos un sniedza īsu prezentāciju par konkursu. Kā žūrijas priekšsēdētājs viņš izteica pateicību visiem dalībniekiem, žūrijas locekļiem un atbalstītājiem, tostarp: DVW, BDVI, Leica Geosystems, Riegl, GeoWeb, Geofoncier, Teria, Fixar un EUSPA.

Pēc tam visi uzvarētāji prezentēja īsus pārskatus par saviem pētījumiem, līdz tika paziņoti un apbalvoti uzvarētāji gan bakalaura/maģistra, gan doktora grādu kategorijās.

CLGE Jauno mērnieku konkursa 2024. gada uzvarētāji:

Bakalaura un maģistra grāda kategorijā:

  1. Pirmā vieta – Paweł Czernic – „Gājēju izsekošana globālajā references sistēmā no CCTV kamerām, izmantojot datorredzi un dziļo mācīšanos” (Varšavas Tehnoloģiju Universitāte, Polija)
  2. Otrā vieta – Miloš Basarić – „Automātiska ēku punktu vektoru datu izvilkšana un izvietošana no aerofoto attēliem 1:25 000 topogrāfiskās kartes ražošanai, izmantojot U-Net” (Belgradas Militārās ģeogrāfijas institūts, Serbija)
  3. Trešā vieta – Angelina Jerjomina – „Pazemes tīklu apsekošana, izmantojot zemu izmaksu LiDAR sensorus” (Tallinas Tehnoloģiju Universitāte, Igaunija)

Doktora grāda kategorijā:

  1. Pirmā vieta – Juan Portela, Alejandra Staller, Marta Béjar – „Ģeodēziskie dati (InSAR un GNSS), lai novērtētu seismisko bīstamību Salvadorā” (Madrides Politehniskā universitāte, Spānija)
  2. Otrā vieta – Antonio Tupek – „Absolūtās GNSS antenu lauka kalibrēšanas sistēmas izstrāde” (Zagrebas Universitāte, Horvātija)
  3. Trešā vieta – Mar Roca Mora – „Zālaugu un invazīvo aļģu kartēšana: Zemes novērošanas pieeja, lai atbalstītu Eiropas zilā oglekļa stratēģijas” (Kadisas Universitāte un Spānijas Nacionālais pētniecības padome, Spānija)

Apbalvošanas ceremonijas video: https://www.youtube.com/watch?v=QppueEqIWqY


Raksts publicēts

,

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *