LMB valdes vēlēšanu rezultāti atcelti; 22. aprīlī notiks jaunas vēlēšanas

Latvijas Mērnieku biedrības (LMB) ieilgušajā valdes un priekšsēdētāja vēlēšanu procesā noticis jauns pavērsiens – 8. aprīlī organizētā balsojuma par vēlēšanu atcelšanu rezultātu skaitīšanā atklātas kļūdas, kuras labojot, mainījies balsojuma gala rezultāts. Līdz ar to 18. martā notikušo vēlēšanu rezultāti ir atcelti un situācija LMB vadībā šobrīd ir tāda, kāda tā bija pirms 18. marta kopsapulces.

LMB vēlēšanu komisija konstatējusi, ka (papildus vienai jau sākotnēji pamanītajai) vēl divas iepriekšējā balsošanā par vēlēšanu rezultātu atcelšanas jautājumu nodotās balsis patiesībā tikušas nodotas pēc termiņa (nevis 7., bet 8. aprīlī). Līdz ar to mainījies arī balsojuma kopējais rezultāts – neieskaitot visas trīs novēloti nodotās balsis, izrādījies, ka LMB biedri nobalsojuši par valdes vēlēšanu rezultātu atcelšanu (42 balsis “par”, 41 balss “pret”). Tādējādi vakar, 12. aprīlī notikušajā LMB valdes sēdē tika nolemts, ka 22. aprīlī, plkst. 16.00 tiks organizēta tiešsaistes kopsapulce “Zoom” platformā, lai ievēlētu jaunus 4 LMB valdes locekļus un valdes priekšsēdētāju.

Vēlēšanas tiks organizētas pilnībā no jauna, neskaitot līdz šim nodotos balsojumus. Paredzēts, ka dienu pirms kopsapulces (21. aprīlī) notiks elektronisko biļetenu nodošana iepriekšējai balsošanai, vēl dienu iepriekš tiks izziņoti kandidāti. Par kandidātiem uz četrām brīvajām LMB valdes locekļu vietām iespējams pieteikties LMB biedriem. Valdes priekšsēdētājs tiks ievēlēts otrajā vēlēšanu solī, starp izvirzītajiem kandidātiem no jaunās valdes locekļu vidus.

Līdz nākamajām vēlēšanām plānots arī izveidot jaunu vēlēšanu komisiju, kuras sastāvs tiks apstiprināts LMB valdes sēdē 19. aprīlī.

Papildus diskusijām par vēlēšanu organizācijas procesu vakardienas LMB valdes sēdē tika skarts arī jautājums par valdes sēžu protokolu publiskošanu. Sanita Šķēle argumentēja, ka protokoliem jābūt publiski (nevis tikai klātienē, LMB telpās) pieejamiem, tas veicinātu arī LMB biedru informētību par valdes sēdēs lemto un iesaistītību biedrības darbā, turklāt citu nozaru biedrību prakse esot protokolus publiskot. Aldis Pizāns sacīja, ka LMB mājaslapā pieejamajā mēnešrakstā publicētie kopsavilkumi jau sniedzot pārskatu par visiem valdes pieņemtajiem lēmumiem, taču S. Šķēle sacīja, ka ar to nav pietiekami. Viņas viedokli atbalstīja arī Normunds Ābols: “Protokoliem jābūt pieejamiem jebkuram LMB biedram, nekur nebraucot.” Jānis Klīve sacīja, ka iespējams variants būtu publicēt protokolus LMB biedriem paredzētajā LMB mājaslapas sadaļā – tie nebūtu lasāmi ikvienam, bet tikai LMB biedriem. A. Pizāns piekrita, ka šo jautājumu varētu atrisināt kādā no nākamajām valdes sēdēm.

Ikars Kubliņš, Mernieks.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *