LMB vēlēšanu seriāls turpināsies jau trešajā kopsapulcē

Piektdien, 8. aprīlī, norisinājās pēc 20 Latvijas Mērnieku biedrības biedru ierosinājuma sasauktā atkārtotā biedru kopsapulce, lai lemtu par to, vai atcelt iepriekšējā kopsapulcē notikušo valdes locekļu un priekšsēdētāja vēlēšanu rezultātus, un atcelšanas gadījumā sarīkotu atkārtotas vēlēšanas.

Nekādu skaidru iznākumu gan nesniedza arī šī kopsapulce. Saskaitot kopā gan iepriekšējā balsošanā nodotās balsis, gan kopsapulcē tiešsaistē klātesošo nodotās balsis, rezultāts izrādījās absolūti neizšķirts – 43 biedri bija nobalsojuši “par” vēlēšanu rezultātu atcelšanu un 43 – “pret”.

Lai vēlēšanas tiktu atceltas, par to bija jāatdod 50% plus viena balss. Tehniski un juridiski līdz ar to vēlēšanu rezultāti paliek spēkā. Turklāt viena no iepriekšējā balsošanā nodotajām balsīm bija ienākusi vēlāk par noteikto termiņu, un šī balss bija “par” vēlēšanu rezultātu atcelšanu, tādējādi, ja tā netiktu skaitīta, balsojuma rezultāts jau būtu ar minimālu pārsvaru “pret” balsīm (43:42).

Sākotnējo vēlēšanu oponenti gan argumentēja, ka, tā kā rezultāts ir tik līdzīgs, būtu nepieciešams organizēt vēl vienu balsojumu. Tas savukārt radīja dilemmu, kā rīkoties ar iepriekšējā balsošanā nodotajām balsīm. Ja atkārtotā balsojumā tās netiktu ieskaitītas, tiktu pārkāptas Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma 37. pantā noteiktās biedrību biedru tiesības uz iepriekšējo balsošanu.

Arī LMB vēlēšanu komisijas locekļu viedoklis dalījās līdzvērtīgi – diviem uzskatot, ka balsojums jāatkārto un diviem, ka tas nav nepieciešams. LMB pārstāvji lūdza izteikt viedokli arī Lemejs.lv platformas pārstāvjiem, taču tie atteicās komentēt situāciju.

Galu galā LMB jaunievēlētais vadītājs Aldis Pizāns pieņēma lēmumu rīkot vēl vienu LMB kopsapulci, kas, iespējams, varētu notikt arī klātienē. Precīzs sapulces datums piektdien vēl netika izsludināts, bet, tā kā nākamā kopsapulce jāizsludina 14 dienu laikā pēc iepriekšējās, kā orientējošs datums tika piesaukts 22. aprīlis.

Ikars Kubliņš, Mernieks.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *