“Virtuālā mērniecība” – vēl viena Covid-19 veicināta tendence

 Koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā arvien lielāku lomu mērniecībā spēlē jaunākie tehnoloģiju sasniegumi. Laikā, kad ceļošanas un citu vīrusa radīto ierobežojumu dēļ mērniecības profesionāļiem bieži nav iespējams nokļūt līdz konkrētajam objektam, talkā (kur tas iespējams) nāk attālinātās mērniecības risinājumi – modelēšana, vizualizācija.

“Esam veikuši lāzerskenēšanas mērījumus enerģētikas infrastruktūras objektam, kurš sācis deformēties, taču patlaban, ceļošanas aizliegumu dēļ, vairs nevaram apmeklēt šo vietu, lai izpētītu, kas tieši rada šīs deformācijas. Risinājums ir lietot mūsu rīcībā esošos lāzerskenēšanas datus, lai izveidotu virtuālo tiešsaistes modeli trīs dimensijās, kurā iespējams digitāli veikt mērījumus un analizēt deformācijas attālināti,” ar savu pieredzi žurnālam “GIM Magazine” dalījusies Kanādas mērniecības firma “Challenger Geomatics”.

Kā skaidro uzņēmums, daļā no situācijām, lai radītu šādas vizualizācijas, nemaz nav nepieciešama jaunu datu ieguve – tās iespējams salikt kopā, izmantojot jau eksistējošos datus. Savukārt gadījumos, kur jauni dati ir nepieciešami, esot iespējams izmantot dažādas tālizpētes tehnoloģijas – no jau minētās lāzerskenēšanas līdz ortofotogrāfijām, dronu iegūtiem datiem un arī satelītattēliem. Savukārt pašu 3D vizualizāciju apskates vizītes tiek organizētas virtuālajā vidē ar dažādu tai piemērotu digitālo rīku palīdzību.

Pieprasījums pēc tālizpētes un virtuālās vizualizācijas nemazināšoties arī pēc tam, kad vīruss beidzot būs pieveikts un atkal kļūs iespējamas fiziskas vizītes objektos, pārliecināti kanādiešu uzņēmēji. Klienti apzinoties šīs metodes priekšrocības, jo tas sniedzot ievērojamu laika un izmaksu ietaupījumu. Avots


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *