Topodati informē par uzlabojumiem

SIA “TOPODATI” informē, ka, lai uzlabotu pakalpojuma sniegšanas kvalitāti, no 01.05.2020 ADTI datu iesniegšana par Aizputes, Alojas, Alsungas, Apes, Engures, Jaunpils, Kandavas, Limbažu, Priekules, Viļakas un Sējas novadiem notiks, izmantojot portālu https://topoweb.lv.

Lietotāji drošības apsvērumu dēļ netiek “migrēti” uz jauno portālu, taču visi iepriekš iesniegtie un apstiprinātie uzņēmuma faili ir pieejami topoweb sadaļā – <db.topodati.lv darbi>.

Lai uzsāktu darbu portālā, atveriet interneta pārlūkā https://topoweb.lv/, spiediet – reģistrēties. Pēc veiksmīgas reģistrācijas piesakieties pie uzņēmuma/pašvaldības profilā, kurā ir tiesības strādāt. Gadījumā, ja nav atrodams uzņēmums, kurā vēlaties darboties, atsūtiet uz topodati@topodati.lv uzņēmuma rekvizītus – reģistrācijas numuru, bankas kontu, administratora e-pastu uzņēmuma profilam.

Mērniecības uzņēmumu īss apmācības video: https://1drv.ms/v/s!ApTJUmmDet6VhPUWeUVkdaRKRB2q7A?e=TCRMDp

Kopš 2019.gada sākuma SIA “TOPODATI” uzsāka sniegt datu pārbaudes servisu ar iespēju pārbaudīt ADTI specifikāciju un ADTI datu loģisko nosacījumu pārbaudi, kā arī – datu salīdzināšanu ar datu bāzē esošo pazemes komunikāciju informāciju.  Tas tika ieviests, lai uzņēmums spētu izveidot sistēmu, kurā ir iespējams veikt automatizētu datu pārbaudi, atbilstoši visiem ADTI datu uzturēšanas soļiem:

1. Valsts zemes dienesta esošas *.edoc datnes datu pārbaude topogrāfijā*;

2. ADTI datu specifikācijas pārbaude (Piemēram: līmeņi, līniju biezumi)*;

3. ADTI datu loģisko nosacījumu pārbaude (piemēram – līniju savienojumi, augstuma atzīmes pie ūdenstilpnēm)*;

4. ADTI datu pārbaude ar datu bāzē esošo komunikāciju informāciju*;

5. ADTI datu pieņemšana un pārbaude no ADTI datu uzturētāja puses (rakstlaukuma pārbaude un citas informācijas pārbaude);

6. Datu imports datu bāzē*;

7. Datu nodošana Valsts zemes dienesta centralizētā datu bāzē*.

(*pilnībā automatizēts process.)

Jaunākie uzlabojumi, sākot ar 2020.gada 1.maiju:

1. apstiprinātos darbus topoweb.lv, iespējams arī ADTI darba gala lietotājam pārbaudīt, ievadot Topoweb atslēgu (36 simbolu unikāla virkne). Tādā veidā vienmēr ir iespēja pārliecināties, kādi dati ir tikuši saskaņoti;

2. darbi tiek saskaņoti un parakstīti ar elektronisko parakstu edoc formātā.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *