“Jāņa Sēta” aicina mērniekus sadarboties un ievērot autortiesības

Pirms gada „Karšu izdevniecība Jāņa sēta” izplatīja paziņojumu mērniecības nozarē strādājošajiem, brīdinot, ka tās izgatavotu karšu nesaskaņota izmantošana ir autortiesību pārkāpums un nav pieļaujama. Šis aicinājums ir sasniedzis nozari un vairākas kompānijas, gan pavisam nelielas, gan arī starp apjomos lielākajiem mērniecības uzņēmumiem esošas, ir vienojušās ar karšu veidotājiem par legālu „Jāņa sētas” karšu fragmentu izmantošanu savā darbā. Tomēr uzņēmuma “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” Ģeotelpisko risinājumu biznesa virziena vadītājs Mareka Kilups vērš uzmanību, ka vēl vairāk ir tādu mērniecības uzņēmumu, kas nav vienojušies ar „Karšu izdevniecība Jāņa sēta”, bet karšu fragmentus turpina izmantot ne vien uzņēmumu iekšējos procesos, bet arī oficiālos dokumentos. Šāda prakse ir ne vien „Karšu izdevniecība Jāņa sēta” komerciālo interešu aizskārums, bet veido negodīgu konkurenci mērniecības uzņēmumu starpā, dodot priekšrocību tiem, kuri kartes izmanto nesaskaņoti un bez maksas.

Informācijā, ko „Karšu izdevniecība Jāņa sēta” nosūtījusi portālam mernieks.lv, teikts, ka uzņēmums uzsāk sadarbību ar pašvaldību būvvaldēm, lai apkarotu šādu praksi, tāpat arī plāno vērsties pie valsts iestādēm un komersantiem, kuri ikdienas darbā izmanto mērnieku un nekustamo īpašumu vērtētāju izstrādāto dokumentāciju. „Karšu izdevniecība Jāņa sēta” izsaka pateicību tiem godprātīgajiem mērniecības nozares uzņēmumiem, kuri respektē kartogrāfijas nozares uzņēmuma tiesības aizstāvēt savas pretenzijas uz radīto intelektuālo īpašumu un ir gatavi apmaksāt tā lietošanu. Visi, kuri vēlas sazināties ar ”Karšu izdevniecība Jāņa sēta”, ir aicināti izmantot mājaslapā www.kartes.lv atrodamo kontaktinformāciju.

mernieks.lv redakcija


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *