Eiropas Komisijas projekts ikvienam piedāvā iespēju piedalīties Eiropas kosmosa nozares attīstīšanā

Kosmoss ir to nozaru skaitā, kas pēdējos gados strauji attīstās. Tieši šī nozare plāno sniegt daudz inovāciju, jaunas darbavietas un piedāvāt jaunu tirgus potenciālu. Lai Eiropa neatpaliktu no straujajiem sasniegumiem kosmosa nozarē pasaulē, aprīlī tiks publicēts interneta portāls www.spacehatch.eu, kas pašlaik aicina ikvienu kosmosa nozares profesionāli, entuziastu, uzņēmumus, projektus un studentus iesaistīties interesanta satura veidošanā portālam.

Jau iepriekš tika minēts, ka HATCH ir Horizon 2020 projekts, kura izstrādi finansē Eiropas Komisija, lai izveidotu vienotu resursu visai kosmosa nozarei Eiropā, kur aktuālu informāciju varēs iegūt gan kosmosa nozares entuziasti, gan profesionāļi. Projektu īsteno pieci uzņēmumi no Apvienotās Karalistes, Polijas, Spānijas un Portugāles, kā arī digitālās komunikācijas uzņēmums “WIT Berry” no Latvijas.
“WIT Berry” vadītāja Linda Kimeiša: “Šis projekts ir neparasts tāpēc, ka portālu varēs lietot gan amatieri, gan profesionāļi. Aizraujošā veidā iesācēji varēs apgūt dažādus faktus par kosmosu, kā arī pakāpeniski sākt izprast nozares specifiku un, kas zina, varbūt saskatīt tajā jaunas uzņēmējdarbības potenciālu. Kā zināms, kosmosa nozare vairs neaprobežojas ar raķešu un satelītu laišanu gaisā. Tieši faktu sadaļai mēs aicinām ikvienu pieteikt paša veidoto saturu. Arī šāda sadarbība ir neparasta un līdz šim Eiropas kosmosa nozarē nav tik plaši īstenota.”
Sadaļu, kuras izveidē ir iespējams piedalīties, sauc “Quick Knowledge”. Tie ir īsi, ar kosmosu saistīti fakti, kuru teksta apjoms nepārsniedz 255 rakstzīmes. Tematu loks ir neierobežots: satelīti, melnie caurumi, teleskopi, pētījumu rezultāti, planētas, ko ēd kosmonauti u. c. Savu saturu līdz 10. martam var iesniegt projekta mājaslapā www.spacehatch.eu. Viens no satura konkursa dalībniekiem laimēs izcilu teleskopu no Sky Hunters vairāk nekā 600 eiro vērtībā. Plašāka informācija par konkursu, kā arī dažādi piemēri ir publicēti projekta mājaslapā www.spacehatch.eu.
Par projektu HATCH
Projekta HATCH uzdevums ir izveidot un publicēt tīmekļa portālu, kur būs apkopota iespējami plaša informācija par kosmosa nozari Eiropā: projekti, uzņēmumi, notikumi, projektu rezultāti, konkursi, jaunumi, kā arī izglītojoša informācija kosmosa entuziastiem. Projekta HATCH mērķis ir kļūt par galveno izziņas avotu nozarē. Vairāk informācijas par projektu HATCH skatiet www.spacehatch.eu.

Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *