Latviete uzvarējusi starptautiskā ģeomātikas zinātnisko darbu konkursā (+FOTO)

Otrdien, 12. oktobrī, Hamburgā notiekošā mērniecības foruma “InterGeo 2016” ietvaros tika apbalvoti Eiropas Mērnieku padomes studentu zinātnisko darbu konkursa laureāti, un starp trim uzvarētājiem ir arī latviete, šogad Rīgas tehniskās universitātes maģistrantūru pabeigusī Linda Toča. Viņas maģistra darbs “Piekrastes zonas kartēšana, izmantojot tālizpētes datus (Sentinel-2A satelītattēlus)” uzvarēja kategorijā “ĢIS, kartēšana un kadastrs”. Portāls Mernieks.lv piedāvā ekspresinterviju ar L. Toču:

Kā tev ienāca prātā doma piedalīties CLGE konkursā?

Jūlijā Rīgas Tehniskajā universitātē aizstāvēju savu maģistra darbu un konkursā nolēmu piedalīties pēc pasniedzēja ieteikuma. Nodomāju – kāpēc gan nepamēģināt?

Cik grūti bija sagatavot tava maģistra darba materiālu konkursa formātam?

Kopumā tas nebija grūti. Sarežģītākais bija maģistra darbu, kurš uzrakstīts uz vairāk nekā 100 lappusēm, ietilpināt īsā konspektā desmit lappušu garumā, jo tādi bija konkursa nosacījumi. Protams, teksts bija arī jāpārtulko angļu valodā.

Vai uzvara tev bija pārsteigums?

Jā, tas man bija ļoti liels pārsteigums, jo līdz pat pēdējam brīdim es šaubījos, vai vispār sūtīt savu darbu. Aplūkojot citos gados piedalījušos pētījumus, tie šķita tik nopietni un nozīmīgi… Likās, ka es neesmu neko tik grandiozu izdarījusi.

Tu uz “InterGeo” neesi ieradusies no Latvijas…

Jā, patlaban dzīvoju Šveicē, kur man veselu gadu ir prakse “Sarkanā Krusta” galvenajā mītnē, kas atrodas Ženēvā. Strādāju par ĢIS speciālisti.

Kas ir tavi ikdienas pienākumi?

Tie ir tematisko karšu veidošana, datu bāzu uzturēšana. Parasti saņemu karšu pieprasījumus konfliktu zonām, nometņu izvietojumam.

Kā tu tiki pie šī darba?

“Linkedin” portālā pamanīju sludinājumu, ka “Sarkanais Krusts” meklē praktikantu. Nolēmu, ka jāpiesakās, tad jau redzēs, kā būs. Man patīk internacionāla vide, es jau pagājušajā gadā pabeidzu vienu praksi Itālijā, tāpat esmu bijusi studiju apmaiņas programmā Norvēģijā.

Kādā nozarē tu plāno strādāt pēc prakses beigšanas?

Mani aizrauj ģeogrāfiskās informācijas sistēmas un kartes, tāpēc ar to arī vēlos saistīt savu profesiju.

Vai tev ir kāds novēlējums ģeomātikas studentiem?

Noteikti izmantojiet iespējas un piedalieties konkursos – nevajag baidīties, jo viss ir iespējams!


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *