Topogrāfija.lv saņem LTRK speciālbalvu ceremonijā „Platīna Pele 2015”

SIA „Mērniecības Datu centrs” izstrādātais karšu pārlūks Topografija.lv ceturtdien, 3. decembrī, Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas konferencē un prestižā nozares apbalvojuma „Platīna Pele 2015” pasniegšanas ceremonijā saņēma Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) sarūpēto speciālbalvu biznesa risinājumu kategorijā – dāvanu karti LTRK organizēto semināru apmeklēšanai 6300 eiro vērtībā.

Topografija.lv apkopota gan parastam interesantam, gan nozares profesionālim noderīga ģeotelpiskā informācija. Daļa no tās lietotājiem ir aplūkojama bez maksas, veicinot ģeotelpiskās informācijas apriti un brīvu pieejamību plašākai sabiedrībai. Šādi apskatāma gan kadastra karte ar zemes īpašumu robežām, gan ortofotokartes, ģeodēziskā tīkla dati u.c. informācija, kas citur vienkopus nav pieejama.

Topografija.lv par mūsdienīgajiem risinājumiem un ieguldījumu atvērto datu sabiedrības veidošanā guvis informācijas tehnoloģiju nozares atzinību jau iepriekš – šā gada februārī karšu pārlūks saņēma Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) Gada balvu Privātajā sektorā kā „Izcilākais atvērto tehnoloģiju risinājums biznesā”. „Ģeotelpiskie dati ir vieni no svarīgākajiem atvērtajiem datiem. Mūsdienās bez tiem neiztiek gandrīz neviens teritoriāli piesaistīts pakalpojums internetā vai mobilajās aplikācijās. Karšu pārlūkā Topografija.lv ir spēts šādus datus apkopot un padarīt publiski pieejamus. Šis pakalpojums ir izveidots ļoti profesionāli,” toreiz uzsvēra LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.

Topografija.lv īpašnieks SIA „Mērniecības datu centrs” ir ģeotelpisko datu nozares tirgus līderis Latvijā, kas uztur augstas detalizācijas topogrāfisko informāciju 42 Latvijas pašvaldībās. „Mērniecības Datu Centrs” turpina pilnveidot savus pakalpojumus, un arī Topografija.lv pārlūkā regulāri tiek ieviesti jauni uzlabojumi gan datu klāsta, gan funkcionalitātes ziņā.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *