Zināmi provizoriskie “Latvijas Valsts Mežu” lielkonkursa rezultāti (papildināts)

Šodien tikuši atvērti pretendentu piedāvājumi AS “Latvijas Valsts Meži” apjomīgajam, 60 iepirkuma daļās sadalītajam konkursam (AS LVM NĪ_2012_563_ak) par nekustamo īpašumu uzmērīšanu. Mernieks.lv piedāvā iepazīties ar iesniegto cenu apkopojumu (dati var nebūt pilnībā precīzi, iespējamas atsevišķas neprecizitātes).

Saskaņā ar šiem, provizoriskajiem konkursa rezultātiem, lauvas tiesu no visa iepirkuma “paņems” SIA “Metrum”, kas nosolījis zemāko cenu 18 no 60 iepirkuma daļām. Tam seko SIA “Latvijasmernieks.lv” ar 8 zemākajām cenām un SIA “Topohaus”, kas visus pārsolījuši piecās iepirkuma daļās.

Tieši starp “Metrum” un “Latvijasmernieks.lv” izvērtusies sīvākā cīņa – viena vai otra no šīm kompānijām nosolījušas zemāko cenu vairākumā no iepirkuma daļām, uz kurām iesniegušas piedāvājumus, tikai vietām tās spējusi pārsolīt kāda mazāka vietējā firma.

Kopējais potenciālo uzvarētāju skaits tomēr ir demokrātisks – kopumā zemākās cenas piedāvājumus iesnieguši 20 uzņēmumi (pavisam konkursā piedalījušies 27). Daudzviet piedāvājumus iesniegušas tikai divas (34 gadījumos) vai pat viena (17 gadījumos) firma, tādējādi uzvarot ar minimālu vai nekādu konkurenci. Interesanti, ka par vienu “loti” (Mazozolu, Taurupes un Vestienas pagasta uzmērīšana) interesi nav izrādījusi vispār neviena kompānija. Savukārt visiekārotākais nez kāpēc izrādījies Pušmucovas pagasts, kuru uzmērīt vēlas veselas 6 kompānijas, savukārt pa pieciem uzņēmumiem iesnieguši piedāvājumus uz Skaistkalnes, Skrīveru un Blīdenes pagasta uzmērīšanu.

Visās iepirkuma daļās kopā zemāko cenu piedāvājumu summa sasniedz gandrīz 3 miljonus latu (2,975 miljoni), kas iznāk 14,09 Ls par hektāru. Salīdzinot ar “Latvijas Valsts Mežu” iepriekšējo liela apjoma konkursu 2010. gadā, redzams, ka mērniecības cenu piedāvājums kāpis gandrīz divas reizes – toreiz analoģiska vidējā cena zemāko cenu piedāvājumiem par hektāru bija tikai 8,15 Ls.

Ikars Kubliņš, Mernieks.lv

Lejupielādēt excel failu – pretendentu iesniegtie piedāvājumi


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *