Latvijasmernieks.lv privatizācijā piesaistīts Igaunijas investors

SIA “Latvijasmernieks.lv” jaunie īpašnieki, uzņēmums SIA “TERRA Standart” mainījis savu īpašnieku struktūru – par tā lielākās daļas īpašniekiem kļuvusi Igaunijas kompānija Osauhing Reaalprojekt.

10. janvārī veiktās izmaiņas Uzņēmumu reģistrā liecina, ka šobrīd 51,61% SIA “TERRA Standart” daļu pieder Osauhing Reaalprojekt, 22,58% – Rinaldam Smilgam, 9,68% – Vladislavam Novikam, pa 6,45% – Jānim Laizānam un Jānim Rutkim, bet 3,23% – Artim Goldmanim.

Vienlaikus ar investora piesaisti un īpašnieku sastāva maiņu uzņēmuma pamatkapitāls pieaudzis no 15 000 līdz 31 000 Ls. Savukārt uzņēmuma valdē līdz tam vienīgajai amatpersonai Jānim Laizānam tagad piebiedrojušies Mikk Reier (viens no Osauhing Reaalprojekt dibinātājiem) un Juri Partna. Savukārt 8. janvārī uzņēmumam reģistrēta komercķīla, kuras ņēmējs ir Privatizācijas aģentūra.

Jautāts par SIA “Latvijasmernieks.lv” nākotnes attīstības plāniem, un, kā tos varētu ietekmēt igauņu investoru ienākšana uzņēmumā, Rinalds Smilga portālam Mernieks.lv atklāja, ka “Latvijasmernieks.lv” plāno izvērst savu darbību autoceļu projektēšanas jomā.

“Saistībā ar uzņēmuma SIA „TERRA standart” dalībnieku plašo darbības lauku, arī SIA „Latvijasmernieks.lv” plāno paplašināt savu sniegto pakalpojumu klāstu. Primāri, papildus mērniecības pakalpojumiem, tiek strādāts pie projektēšanas pakalpojumu attīstības. Ņemot vērā, ka OÜ „Reaalprojekt” ir vieni no spēcīgākajiem Igaunijas autoceļu projektētājiem, arī Latvijā vēlamies paplašināt savu darbību tieši šajā tirgus segmentā”, informē R. Smilga.

Savukārt paplašināt darbību mērniecības jomā (piemēram, ieejot Igaunijas tirgū) SIA “Latvijasmernieks.lv” neplānojot: “SIA „Latvijasmernieks.lv” neplāno izvērst aktīvu darbību mērniecības pakalpojumu sniegšanā ārvalstīs, bet gan uzlabot sniegto mērniecības pakalpojumu kvalitāti un servisu Latvijā. SIA „Latvijasmernieks.lv” vīzija ir kļūt par lielāko un profesionālāko mērniecības un projektēšanas pakalpojumu sniedzēju Baltijā, izmantojot iespēju aicinām uz sadarbību gan sertificētus mērniekus, gan sertificētus projektētājus.”

Kompānija “Reaalprojekt Ltd” dibināta Tallinā, 2001. gadā un esot viena no 4 vadošajām kompānijām ceļu projektēšanas nozarē Igaunijā.

Ikars Kubliņš, Mernieks.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *