Valsts zemes dienests atzīmē 20 gadu jubileju

2012.gada 15.decembrī aprit 20 gadi, kopš ir pieņemts likums „Par Valsts zemes dienestu”, kas bija pamats Valsts zemes dienesta izveidošanai, un par godu šai jubilejai Valsts zemes dienests ir izdevis grāmatu „Zemes reforma – atslēga uz īpašumu”, izveidojis izstādi „Zemes reforma Latvijā XX gadsimtā”, kā arī apkopojis dienesta vēsturi apjomīgā izdevumā „Valsts zemes dienests 20 gados”.

Piektdien Rīgas Latviešu biedrības namā notika grāmatas atvēršana, izstādes atklāšana, vēstures izdevuma prezentācija un svinīgā pieņemšana par godu jubilejai, savukārt pavasarī jubilejas ietvaros gaidāma vēl vienas grāmatas par Kadastra attīstību izdošana, kā arī starptautiska konference „Kadastrs – vakar, šodien, rīt”. Izstāde tuvākajos mēnešos būs apskatāma Valsts zemes dienesta klientu apkalpošanas centros, kā arī pie sadarbības partneriem.

Kā svinīgajā pasākumā uzsvēra tieslietu ministrs Jānis Bordāns, Valsts zemes dienests ir bijusi viena no būtiskākajām iestādēm valsts neatkarības atjaunošanā, jo nodrošināja taisnīguma atjaunošanu, atgriežot bijušajiem īpašniekiem zemes īpašumus. Savukārt šodien Valsts zemes dienests ir viena no vadošajām iestādēm un sinerģētiski ietekmē valsts dzīvi informācijas tehnoloģiju jomā kopumā, piedāvājot arvien vairāk e-pakalpojumus un liekot tāpat rīkoties citiem.

Valsts zemes dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga uzsvēra, ka Valsts zemes dienesta šodienas panākumu pamatā ir tas, ka dienesta darbinieki pēdējos gados uzdrošinājās domāt un strādāt citādi. Ja sākotnēji bija jārisina ar zemes reformu saistītās problēmas, tad šodienas dienaskārtībā ir modernu tehnoloģiju tālāka ieviešana, kas kalpotu klientu – visu valsts iedzīvotāju un sabiedrības kopumā vajadzībām

Savukārt bijušais dienesta ģenerāldirektors, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis izteica gandarījumu, ka viņa vadīšanas laikā uzsāktās reformas ir realizētas un Valsts zemes dienests ir kļuvis uz iedzīvotāju apkalpošanu un servisu vērstu iestādi.

Valsts Zemes dienests

Mernieks.lv redakcija pievienojas apsveicējiem Valsts Zemes dienesta 20 gadu jubilejā!


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *