Reklāmraksts: Lāzerskeneris Faro Focus 3D – mazs „cinītis” uzmēra lielu „vezumu”

Kompānija FARO laidusi tirgū savu jauno lāzerskeneri Focus 3D. Tas ir krietni kompaktāks par saviem priekšgājējiem (skeneru iepriekšējiem modeļiem) – mazākais un vieglākais 3D lāzerskeneris, kāds līdz šim radīts. Nesen ar šī skenera iespējām īpašā prezentācijā RTU Ģeomātikas katedrā tika iepazīstināti arī interesenti Latvijā.

Kompānija FARO ir dibināta Kanādā, 1981. gadā. Sākotnēji tā attīstīja lāzera aparatūru medicīnas vajadzībām, bet plaša patēriņa lāzertehnoloģiju jomai pievērsās 2005. gadā, pārņemot savā paspārnē divas inovatīvas Vācijas kompānijas. FARO kompānija nodrošina arī industriālo augstprecīzo lāzerskeneru ražošanu. Šobrīd FARO kopējais apgrozījums pārsniedz 200 miljonus ASV dolāru gadā un ar tās izstrādātajām ierīcēm aprīkotas vairāk nekā 20 000 tādu kompāniju iekārtas kā Airbus, Boeing, Honda, General Motors, Volkswagen un citas.

FARO Focus 3D lāzerskeneris dod iespēju ātri un vienkārši dokumentēt apkārtējo vidi trīs dimensijās. Tas ir piemērots gan mērījumiem ārā, gan iekštelpās, tas spēj izmērīt, ierakstīt datus līdz pat 120 metru attālumam no skenera atrašanās vietas. Viena no priekšrocībām ir Focus 3D kompaktums, kas to padara par ļoti viegli pārvietojamu ierīci. Lāzerskenera izmērs ir tikai 24 x 20 x 10cm, bet svars – tikai 5 kilogrami. Focus 3D ir 4-5 reizes mazāks par citiem šobrīd tirgū pieejamajiem lāzerskeneriem, kas ļauj to darbināt līdzvērtīgi elektroniskiem tahimetriem.

Viena no Focus 3D galvenajām īpašībām ir tā ātrdarbības un precizitātes apvienojums. Focus 3D atveido apkārtējo realitāti ar ātrumu 976 000 uzmērītie punkti sekundē. Tas nozīmē, ka telpas virtuālās kopijas iegūšanai pat visdetalizētākajā skenēšanas režīmā nepieciešamas tikai pārdesmit minūtes. Salīdzinot ar citiem lāzerskeneriem, Focus 3D ietaupa skenēšanas un datu apstrādes laiku vismaz par 50%.

Šī modeļa lāzerskeneri var pielāgot arī skenēšanas mobilajām sistēmām. Tam nepieciešams skeneri novietot uz transportlīdzekļa sagatavota adaptera un fiksēt skenera vertikālo asi. Papildus sistēmai jānodrošina pozicionēšanas iespējas, foto un video fiksācija.

Funkcionalitāte un ērta darbību vadība ir vēl viena Focus 3D priekšrocība. Tā vadība padarīta ļoti vienkārša un ergonomiska ar skārienjūtīgu ekrānu un pašsaprotamām ikonām. Skenera parametrus var iestatīt attālināti – no mobilā tālruņa. Tāpat arī skenera vadību var veikt attālināti. Būtisks ieguvums ir asprātīgs risinājums savietojot fotokameru ar lāzera asi, tādejādi novēršot paralakses veidošanos uzmērījuma datos.

Focus 3D var lepoties arī ar lielisku akumulatora darbības ilgumu, kas sasniedz līdz pat 5 stundām (un to var uzlādēt arī darbības laikā). Skenerim komplektā nāk arī 32 gigabaitu SD karte informācijas saglabāšanai.

FARO produktu pārstāvis Latvijā ir SIA „Trinets”. Šobrīd norit klientu informēšana un demonstrācijas Baltijas valstīs. Skenera komplektā ietipst statīvs, adapteri, savietojošās markas – lodes. Interesenti var iegūt gan lāzerskeneri, gan skenēšanas pakalpojumus.

Rakstu apmaksā SIA “Trinets”.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *