Apstiprināts VZD jaunais cenrādis

Valdība šodien apstiprinājusi Valsts Zemes dienesta jauno cenrādi. Tas stāsies spēkā, sākot ar 1. februāri. Cenrādis paredz, ka vairākiem pakalpojumiem izmaksas tiek samazinātas, bet citiem – palielinātas. Cenas pieaugušas informācijas pasūtījumiem papīra formā – vidēji par 15 %, bet samazinājušās informācijas pasūtījumiem elektroniskā formā – tās būs vidēji par 9% zemākas nekā līdz šim noteiktās cenas informācijas sagatavošanai un izsniegšanai papīra formā.

Cenrāža anotācijā minēts, ka cenu paaugstinājums informācijas izsniegšanai papīra formā ticis veikts ar mērķi veicināt VZD e-pakalpojumu izmantošanu, kā arī sakarā ar izmaiņām procedūrās, lai minēto informāciju turpinātu izsniegt papīra formā, ievērojot Valsts kontroles revīzijas ziņojumā minēto kadastra datu kvalitātes uzlabošanas nepieciešamību, kas prasa papildus cilvēkresursus manuālai datu kārtošanai kadastra informācijas sistēmā.

Par iemesliem cenrāža grozījumiem anotācijā minēts gan pārbaudāmās informācijas apjoma samazinājums VZD atzinumu sagatavošanā par zemes ierīcības projektu atbilstību normatīvajiem aktiem (cena tiek samazināta, jo darbs ir mazāk ietilpīgs), gan, lai mainītu koeficientu sistēmu pakalpojumu saņemšanai paātrinātā kārtībā (turpmāk pakalpojumus varēs saņemt tikai divas un piecas reizes īsākā termiņā, attiecīgi tas būs 2 un 5 reizes dārgāk), gan tas, ka līdzšinējais cenrādis atsevišķās pozīcijās esot bijis klientiem grūti saprotams, kā arī tas, ka VZD ir izveidojis vairākus jaunus pakalpojumus, par kuriem esot klientu interese (piemēram, telpu grupas plāna elektroniska sagatavošana pēc arhīva materiāliem, standartizēta apjoma un veida informācijas izsniegšana no datu izplatīšanas portāla).

Vienlaikus ar VZD jauno cenrādi šodien apstiprināts arī noteikumu projekts “Valsts zemes dienesta sniegto maksas pakalpojumu samaksas kārtība”, kas regulē gan priekšapmaksas, gan citu apmaksas aspektu kārtību.

Jaunais VZD cenrādis

Cenrāža anotācija

Noteikumu projekts “Valsts zemes dienesta sniegto maksas pakalpojumu samaksas kārtība”

Anotācija


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Когда речь идет о перепланировке помещений, стоимость играет решающую роль. Многие считают, что качественные услуги по перепланировке обязательно должны быть…

  2. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *