Žurnāls “Mērniecības Vēstnesis” (#1, 1995)

Sekojot lasītāju izteiktiem ierosinājumiem Mernieks.lv portālā apkopot arī dažādus arhīva materiālus mērniecībā specializētajā literatūrā, iesākumā piedāvājam iepazīties ar žurnāla “Mērniecības Vēstnesis” atjaunotā izdevuma pirmo numuru, kas nāca klajā 1995. gadā.

“Mērniecības Vēstnesis”, sākotnēji kā “Mērniecības un Kultūrtehnikas vēstnesis”, sāka tikt izdots jau pirmās brīvvalsts laikā – 1923. gadā, iznākot ar šādu nosaukumu līdz 1936. gadam, kad to līdz 1940. gadam nomainīja cits Latvijas Mērnieku biedrības izdevums “Zemes ierīcība”. “Mērniecības Vēstneša” izdošana tika atjaunota 1995. gadā, ar paredzēto periodiskumu 4 reizes gadā un 500 eksemplāru tirāžu gada sākumā.

Pirmo atjaunotā žurnāla numuru tagad jums vairs nav jāmeklē bibliotēkās,ar to varat iepazīties šeit, digitālā pdf formātā. Šajā numurā aplūkota Latvijas Mērnieku biedrības vēsture, tās darbības atjaunošana 80. gadu beigās, kā arī tās starptautiskā atzīšana. Jānis Štrauhmanis iepazīstina ar vēsturisku atskatu uz lielāko Latvijas kartogrāfijas privātuzņēmumu – A. Ošiņa un P. Mantenieka kartogrāfijas un tipolitogrāfijas iestādi, kas sāka savu darbību 1923. gadā, Vācu mērniecības biedrības pārstāvis Rolfs Rihters raksta par sadarbību ar Baltijas mērniecības pārstāvjiem 1993. gadā, u.c. publikācijas. Kopumā šis numurs sniedz nelielu ieskatu tajā, kā deviņdesmito gadu pirmajā pusē Latvijā notika mērniecības atdzimšana.

“Mērniecības Vēstnesis” 1995. g. Nr. 1


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *