Valsts Zemes dienestu gatavojas nodot RAPLM pārraudzībā

26. janvārī tika panākta konceptuāla vienošanās starp Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu (TP), tieslietu ministru Mareku Segliņu (TP) un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) par Valsts Zemes dienesta (VZD) nodošanu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) pārziņā, ziņoja portāls Delfi. Patlaban VZD atrodas Tieslietu ministrijas pārziņā.

RAPLM atklāj, ka VZD pāriešana ministrijas pakļautībā nav jauna ideja – tā pastāv jau kopš 2006. gada, un bijusi ierakstīta arī valdību deklarācijās. VZD pāreja sniegs dažādus uzlabojumus un padarīs dienesta funkcionēšanu efektīvāku.  Tiks novērsta funkciju dublēšanās starp ministriju kā iestādi, kas atbildīga par zemes politikas izstrādi un VZD, kas nodarbojas ar zemes politikas īstenošanu, optimizēti resursi. Resursu optimizēšana šajā gadījumā nenozīmējot darbinieku atlaišanu, jo štatu samazināšana pārejas gaitā nav paredzēta, portālam Mernieks.lv stāsta RAPLM preses sekretāre Dace Kārkliņa. Mērniekiem un citiem VZD pakalpojumu lietotājiem galvenais ieguvums būs paplašināta pakalpojumu pieejamība – līdz ar vienas pieturas aģentūru izveidošanu, VZD pakalpojumu tīkls tiks pakāpeniski izplests trijos līmeņos – rajonu centri, novadu centri un visbeidzot pagastu centri. VZD pievienošana RAPLM esot loģiska arī no vienotā valsts ģeotelpiskās informācijas portāla izstrādes viedokļa, jo RAPLM atbild par informācijas tehnoloģiju attīstību Latvijā, bet VZD uztur datu bāzi, ko vajadzētu iekļaut vienotajā reģistrā.

Pēc  konceptuālās vienošanās panākšanas, nākamie soļi VZD pārejas procesa īstenošanā  būs dokumentu sagatavošana izskatīšanai valdībā, skaidro D. Kārkliņa. Konkrētus termiņus viņa gan atturējās saukt, minot vienīgi, ka tas notiks „turpmākajos mēnešos”.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *