LMB valdes sēdē spriež par aktualitātēm mērniecībā

Vakar, 25. novembrī notika Latvijas Mērnieku biedrības (LMB) novembra valdes sēde. Lielākoties tika apspriestas pēdējā laika aktualitātes dažādās ar mērniecību saistītās likumdošanas jomās, biedrības sarakste ar dažādām organizācijām un tās rezultāti. Tāpat tika spriests par Sertifikācijas centra nākamā gada provizorisko budžetu, kas arī tika apstiprināts, janvārī gaidāmo biedru kopsapulci, studentu diplomdarbu konkursu un daži sīkāki jautājumi.

Sēdes iesākumā LMB valdes dalībnieks Uldis Mežulis informēja par būvniecības likuma virzību. Patlaban notiekot asas diskusijas starp Ekonomikas ministriju, inženierkomunikāciju turētājiem un citām organizācijām, taču mērnieku sabiedrībai būtiskākais no jaunā likuma projekta ir tas, ka tajā iekļauts arī „inženierizpētes” jēdziens, zem kura ietverti arī ģeodēzijas pakalpojumi. Savukārt LMB priekšsēdētājs Andris Mazkalniņš informēja par Latvijas īpašumu vērtētāju asociācijas šodien (26. novembrī) rīkoto diskusiju par nekustamo īpašumu nozares tālāko attīstību, kuru apmeklēs arī vairāki no LMB valdes locekļiem.

Sēdes turpinājumā tika skatīti LMB valdes izveidotās žūrijas komisijas sniegtie vērtējumi par studentu diplomdarbu konkursam iesniegtajiem darbiem un tika izlemts, kurus no šiem darbiem izvirzīt tālākai vērtēšanai, kā arī nozīmēti šo darbu nākamie vērtētāji.

A. Mazkalniņš informēja par Baltijas mērnieku biedrību konferences gaitu un tās rezultātiem, minot jomas, kurās tālāk progresējuši kaimiņi (piemēram, Lietuvā pastāvošās elektroniskās sistēmas priekšrocības) un kurās priekšā ir Latvija (sertificēšana, ES normatīvu ieviešana).

LMB Sertifikācijas centra (SC) vadītājs Ivars Nudiens informēja par plānoto provizorisko SC budžetu nākamajam gadam, prezentējot prognozēto ieņēmumu un izdevumu sadaļas. Ilgāka diskusija sēdes dalībnieku vidū izvērtās par izdevumiem LMB un SC elektronisko datu bāzu vajadzībām. Gala rezultātā SC provizoriskais budžets tika apstiprināts no valdes puses.  Tika modelēta arī iespējamā tuvākās nākotnes situācija, ja pastāvēs konkurējoša mērnieku sertifikācijas organizācija.

Sēdes noslēgumā dalībnieki pārrunāja janvārī gaidāmās LMB biedru kopsapulces organizatoriskos jautājumus, bet U. Mežulis izvirzīja ideju par mērnieku goda ordeņa izveidošanu, kā arī gada notikumus mērniecības nozarē apkopojošas, nelielas gadagrāmatas izdošanu.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *