Aktualizēta Latvijas topogrāfiskā karte

Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra ir pabeigusi Latvijas topogrāfisko karšu mērogā 1:10 000 aktualizāciju jeb 2.noklājumu. Pamatā noklājumu veido vienkāršotās topogrāfiskās kartes versija, bet atsevišķu pilsētu teritorijās – pilnās topogrāfiskās kartes versija.

Vienkāršotajā topogrāfiskajā kartē mērogā 1:10 000 ietverti visi būtiskākie objekti, kas rada priekšstatu par apvidu. Informācijas slāņi – hidrogrāfija, satiksmes ceļi, apbūve un saimnieciskie objekti, veģetācija, pārmitras teritorijas un grunts, ģeogrāfiskie nosaukumi.

Pirmais noklājums sagatavots 2000.-2004.gadā, izmantojot  1994.-1999. gada aerofotografēšanas materiālus, bet otrā noklājuma jeb aktualizācijas dati sagatavoti 2004.-2009.gadā, izmantojot 2003.-2005.un 2007.-2008. gada aerofotografēšanas materiālus.

Kartes dati izmantojami par pamatu dažādu tautsaimniecības nozaru tematisko slāņu un pilnas topogrāfiskās kartes radīšanai un ir otrais lietotāju visvairāk pieprasītais Aģentūras produkts aiz ortofotokartēm.

Topogrāfiskās kartes M 1 : 10 000 datu oriģinālformāts – DGN, pieejami arī ArcGIS ģeodatubāzes vai SHP formātā. Pēc pieprasījuma datus iespējams sagatavot arī DWG formātā vai rastra formātos ar piesaisti LKS-92 koordinātu sistēmai.

2009.gadā vienlaicīgi ar 2.noklājuma pabeigšanu uzsākta 3.noklājuma sagatavošana pēc jaunas specifikācijas. Lai nodrošinātu 2. un 3.noklājuma datu viendabīgumu, tiks veikta 2.noklājuma datu konvertēšana uz jaunāko specifikāciju.

Informācija par topogrāfiskās kartes mērogā 1:10 000 datu piejamību, sagatavošanas laiku, specifikācijām un saņemšanas kārtību pieajama Aģentūras Pakalpojumu mājas lapā http://map.lgia.gov.lv/.

Informāciju sagatavoja:
Indra Murziņa,
LĢIA Ģeoinformācijas sistēmu un informācijas tehnoloģiju departamenta
Direktore.
Tālrunis: +371 67064240
E-pasts: indra.murzina@lgia.gov.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Повысьте доверие и привлеките клиентов с нашим добровольным сертификатом соответствия! Наличие сертификата соответствия позволяет клиентам быть уверенными в том, что…

  2. Когда речь идет о перепланировке помещений, стоимость играет решающую роль. Многие считают, что качественные услуги по перепланировке обязательно должны быть…

  3. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *