Latvijas kartogrāfu un ģeodēzistu asociācija lemj par aktīvu iesaistīšanos likumdošanas izstrādē

Šī gada 14.jūlijā notika kārtējā Latvijas kartogrāfu un ģeodēzistu asociācijas valdes sēdē, kurā tika apspriests 2009.gada turpmākās darbības plāns, kā arī vairāki aktuālie jautājumi.

Juris Vītols iepazīstināja klātesošos par zemes kadastrālās uzmērīšana noteikumu (MK noteikumi Nr.182) grozījumu apspriešanu Valsts Zemes Dienestā (VZD). Valde nolēma sagatavot vēstuli Tieslietu ministrijai ar lūgumu LKĢA kā sabiedrisku organizāciju iekļaut darba grupās, kas turpmāk strādātu pie izmaiņām likumdošanā, kas saistītas ar VZD darbību.

Saistībā ar nepieciešamajām izmaiņām vairākos normatīvajos aktos un jaunu normatīvo aktu izstrādi valde nolemj sagatavot vēstuli RAPL, TM un AM lūgumu iekļaut LKĢA darba grupās, kas izstrādātu turpmākos MK noteikumus.

Ilvija Zvaigzne informē, ka ir saņemta atbilde Saeimas Juridiskās komisijas. Saskaņā ar tur pausto informāciju tiekam informēti, ka grozījumi likumprojektā par „Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās” pašreiz ir atlikts tā virzīšanai izskatīšanai Saeimā. Par turpmāko virzību tiksim informēti. Faktiskā situācija liecina to, ka šie grozījumi ir tikuši pieņemti un stājušies spēkā ar š.g. 1. jūliju. Valde nolēma sagatavot LKĢA vēstuli Saeimas Juridiskajai komisijai, ar kopijām Saeimas priekšsēdētājam G. Daudzem un Valsts Prezidentam, ar lūgumu skaidrot iemeslus, kas mudināja sniegt nepatiesu informāciju, kā arī darīt zināmus argumentus, kas mudināja šos grozījumus apstiprināt.

Renārs Krūgaļaužs informēja, ka tiks turpināta aktīva dalība jautājuma risināšanā par negodīgajiem valsts un pašvaldību iepirkumiem. Valde nolēma izsūtīt Asociācijas biedriem informāciju par iespēju piedalīties šajā darbā, virzot savus pārstāvjus darba grupai.

Valde tika informēta par to, ka ir saņēmusi atbildi uz sūtīto vēstuli Satiksmes Ministrijas (SM) par Latvijas Jūras Administrācijas (LJA) darbību mērniecības pakalpojumu tirgū. SM informē, ka nekādi pārkāpumi netiek saskatīti un normatīvie dokumenti tai nenosaka ierobežojumus darboties arī šajā tirgus daļā. Šajā jautājumā valde nolēma šī jautājuma risināšanu kārtot ar Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības Kameras (LTRK) palīdzību, kā arī sagatavot un nosūtīt vēstuli SM ar lūgumu rast iespēju vēlreiz padziļināti iepazīties ar LJA jautājumu.

Cita starpā LKĢA ir nolēmusi tuvākajā laikā iestāties LTRK.

Avots: biedrība „Latvijas kartogrāfu un ģeodēzistu asociācija”


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *