Jaunā pasaules ģeogrāfijas atlanta pirmizdevums

Karšu izdevniecība Jāņa sēta laidusi klajā Jaunā pasaules ģeogrāfijas atlanta pirmizdevumu, ko turpmāk izdos kopš 1996. gada daudzkārt tiražētā populārā Pasaules ģeogrāfijas atlanta vietā.

Jaunais pasaules ģeogrāfijas atlants pilnībā ir Latvijas kartogrāfu oriģināldarbs, tam ir jauns, moderns dizains, karšu izveidē un informācijas atainošanā izmantota mūsdienīga, novatoriska pieeja, kā arī visjaunākā informācija un statistika. Vairākas tēmas, piemēram, migrācija, globalizācija, zīmoli, enerģētika u.c., atlantā kartētas pirmo reizi, tāpēc izdevniecība cer, ka šis izdevums, tāpat kā līdzšinējais, tiks izdots arī citās valodās un kļūs par stabilu eksportpreci.

Izdevumā ietvertās vairāk nekā 200 kartes un attēlus papildina plaša uzziņu sadaļa ar valstu un teritoriju karogiem un nosaukumu rādītājs ar vairāk nekā 12 000 vietvārdu. Salīdzinājumā ar iepriekšējo atlantu šajā izdevumā ir atsevišķa sadaļa par Latviju.

Jaunais pasaules ģeogrāfijas atlants ir universāls izdevums, kas derēs gan visprasīgākajiem karšu lietotājiem, gan skolēniem, jo atlanta saturs pilnībā atbilst jaunajam izglītības standartam un ģeogrāfijas apguves programmai.

Avots: Jāņa sēta


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *