Atkārtoti iespiesta grāmata “Ģeodēzija”

Ņemot vērā lietotāju interesi un pieprasījumu Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra atkārtoti tiražējusi 2007.gadā izdoto grāmatu “Ģeodēzija”.

LR Aizsardzības ministrijas paspārnē tapusī septiņu autoru kolektīva uzrakstītā mācību grāmata “Ģeodēzija” izdota ar mērķi sniegt topošajiem speciālistiem pamatzināšanas ģeodēzijā, bez kurām grūti izprast moderno ģeodēzisko instrumentu būtību un mūsdienu progresīvās mērniecības tehnoloģijas.

Tajā aplūkoti ar ģeodēziju saistītie vispārīgie jēdzieni, ģeodēziskie mērījumi un tajos lietojamie instrumenti, uzmērīšanas veidi un metodes, to pielietojums dažādās tautsaimniecības nozarēs. No jauna aplūkoti pašreiz plašāk izplatītie modernie ģeodēziskie instrumenti – elektroniskie tahimetri, digitālie nivelieri, globālās pozicionēšanas instrumenti u.c., aprakstīti to darbības principi un lietojums ģeodēzijā.

Mācību grāmatu tās autori gatavoja ar domu, lai topošajiem speciālistiem sniegtu pamatzināšanas ģeodēzijā, bez kurām grūti izprast moderno ģeodēzisko instrumentu būtību un mūsdienu modernās mērniecības tehnoloģijas.

Līdz šim grāmata bija pieejama tikai augstskolu un atsevišķu arodskolu bibliotēkās, bet atkārtotais izdevums būs pieejams jebkuram interesentam.

Par grāmatas iegādi interesēties Aģentūrā (tālr. 67064208) un karšu veikalā “Jāņa Sēta”.

Avots: Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *