LĢIA pārstāvis piedalās starptautiskā sanāksmē Baku

Š.g. 11.-15.maijā Baku notika ANO, Azerbaidžānas, Eiropas Kosmosa aģentūras un ASV rīkota sanāksme „Globālās navigācijas satelītu sistēmu pielietojumi”. Tajā bija uzaicināts arī Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras Globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) laboratorijas vadītājs J.Zvirgzds, kas nolasīja referātu par Latvijas GPS bāzes staciju sistēmu LatPos.

Tiekoties dažādu valstu speciālistiem un zinātniekiem, tika apspriests plašs jautājumu loks par šo sistēmu darbību, izstrādi, to pielietošanas un ieviešanas starptautiskās un reģionālās sadarbības pieredzi, infrastruktūras veidošanu un uzturēšanu, nacionālām programmām, tehnoloģiju attīstību, kā arī izglītību un apmācībām par Globālo navigācijas satelītu sistēmām (GNSS).

Piedalīšanās sanāksmē Latvijai sniedz iespēju iegūt aktuālu informāciju par GNSS stāvokli, attīstības plāniem un jaunām pielietošanas iespējām pasaulē. Tas ļaus atbilstoši plānot arī LatPos sistēmas turpmāko attīstību. Tika iedibināti kontakti ar citu valstu pārstāvjiem, kas jau izveidojuši vai vēl tikai veido GPS bāzes staciju sistēmas.

Šādas tikšanās notiek reizi gadā un iespējams, ka nākošo sanāksmi rīkos Moldovā.

Avots: Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra
Foto: Jānis Zvirgzds


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *