Jauna kadastrālo vērtību bāze 2010.gadam

Pamatojoties uz Nekustamā īpašuma valsts kadastra likuma 68. panta pirmo daļu, kadastrālo vērtību bāzes apstiprināšanai sagatavots Ministru kabineta noteikumu projekts “Noteikumi par kadastrālo vērtību bāzi 2010. gadam”. Noteikumu projekts izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē 2009. gada 30. aprīlī (VSS-694).

Atbilstoši Ministru kabineta 2006. gada 18. aprīļa noteikumu Nr. 305 “Kadastrālās vērtēšanas noteikumi” 141.4. apakšpunktam, 2009. gadā jāizstrādā kadastrālo vērtību bāze komercdarbības un sabiedriskās apbūves nekustamo īpašumu grupai. Vienlaicīgi, tā kā nekustamā īpašuma tirgus informācija par iepriekšējo, 2008. gada periodu uzrādīja cenu krituma tendenci, saskaņā ar Vērtēšanas noteikumu 15.1 punktu, 2009. gadā papildus kadastrālo vērtību bāzes izstrādei komercdarbības un sabiedriskās apbūves nekustamo īpašumu grupai, ir veikts darbs arī pie visu pārējo nekustamā īpašuma grupu noteikto bāzes vērtību aktualizācijas.

Lai vienlaicīgi nebūtu spēkā vairāki Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka kadastrālo vērtību bāzi (šobrīd ir spēka četri noteikumi), kā arī būtu viennozīmīga sasaiste starp kalendārā gada kadastrālajām vērtībām un apstiprināto kadastrālo vērtību bāzi, noteikumu projekts paredz, ka apstiprinātā kadastrālo vērtību bāze būs spēkā tikai vienu gadu – 2010. gadā, turpmāk katru gadu izdodot jaunus noteikumus nākošam kalendāram gadam.

Noteikumu projekts paredz apstiprināt visu nekustamo īpašumu grupu vērtību zonējumus un kadastrālo vērtību bāzi (bāzes vērtības un koeficientus), kā arī kadastrālo vērtību bāzi inženierbūvju (elementu) tipiem.

Plašāk par kadastrālo vērtību bāzēm skatīt VZD mājaslapā.

Avots: vzd.gov.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *