Tipogrāfiski iespiesta Baltijas valstu zemo lidojumu karte mērogā 1:500 000

2009.gada februārī ir tipogrāfiski iespiesta Baltijas valstu zemo lidojumu karte mērogā 1:500 000.

Baltijas valstu zemo lidojumu karti sastādīja Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra  sadarbībā ar Igaunijas Nacionālo bruņoto spēku Ģeogrāfijas grupu un Lietuvas Nacionālo bruņoto spēku Militārās kartēšanas centru.

Karti tipogrāfiski iespieda Lielbritānijas Militārās ģeogrāfijas centrā (Defence Geographic Centre). Lielbritānijas speciālisti jau kartes izgatavošanas laikā palīdzēja kartes sastādītājiem ar konsultācijām, atsevišķiem izejmateriāliem, kā arī veica kartes kontroli.

Zemo lidojumu karte ir paredzēta, lai gaisa kuģu kapteiņi varētu veikt drošus lidojumus mazā augstumā (līdz 2000 pēdām vai ~610 metriem) un vidējā augstumā (līdz 7000 pēdām vai ~ 2134 metriem).

Šāda veida kartes izgatavo visas Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) dalībvalstis. Šis ir pirmais gadījums, kad zemo lidojumu karti kopīgi izgatavo vairākas valstis!

Zemo lidojumu karti paredzēts regulāri atjaunot un papildināt ar jaunu aeronavigācijas informāciju. Karte ir ierobežotas pieejamības informācija un paredzēta lietošanai militārām vajadzībām.

Avots: Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Множество пользователей активно ищут удобные и доступные способы развлечения. Это привело к повышению популярности различных онлайн-сервисов http://www.hucellbio.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=467741

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *