VZD uzsāk darbu pie ERAF projekta „Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide”

Valsts zemes dienests (VZD) ir uzsācis darbu pie Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide”, kurš paredz trīs gadu laikā izstrādāt vienotu VZD ģeotelpiskās informācijas sistēmu (ĢIS). Jau tuvākajā laikā konkursa kārtībā tiks izvēlēts konsultants, kurš sniegs konsultāciju pakalpojumus „Par VZD ĢIS programmatūras izstrādes un ieviešanas iepirkuma dokumentācijas, tajā skaitā darba uzdevuma, sagatavošanu”.

Projekta mērķis ir izveidot jaunu datu bāzi, kurā paredzēts uzkrāt visu VZD pārziņā esošo ģeotelpisko datu informāciju vienotā datu bāzē, tādējādi nodrošinot vienotu pieeju visai informācijai par konkrētu ģeogrāfiski piesaistītu objektu – kadastra objektu datiem, adrešu datiem, aizsargjoslas izraisošo objektu un apgrūtināto teritoriju datiem, vērtību zonējumu datiem, būvju kadastrālās uzmērīšanas datiem, topogrāfiskajiem plāniem mērogā 1:500.

Projekta ietvaros, ir paredzēts modernizēt datu izplatīšanas sistēmu un datu apmaiņas sistēmas ar citām organizācijām, lai uzkrātie ģeotelpiskie dati ērtā veidā būtu pieejami iedzīvotājiem un visām publiskās pārvaldes iestādēm, kurām tas nepieciešams savu funkciju izpildei. Šim nolūkam paredzēts papildināt VZD izplatīšanas sistēmu ar jauniem uz VZD ĢIS bāzētiem elektroniskiem pakalpojumiem un informācijas servisiem, kas izmantos visu VZD pārziņā esošo informācijas sistēmu ģeotelpiskos datus. Kopumā, projekta ietvaros, ir plānots izstrādāt piecus e-pakalpojumus.

VZD ĢIS informācijai ir neatsverama nozīme, plānojot nekustamā īpašuma iegādi vai atsavināšanu, kā arī veicot saimniecisko darbību, kas saistīta ar nekustamajiem īpašumiem un to objektiem – infrastruktūras izveidi, būvniecību, teritoriju attīstīšanu, kā arī šī informācija būs izmantojama operatīvo dienestu darbā.

VZG ĢIS dati būs pieejami arī valsts vienotajā ģeotelpisko datu portālā.

Avots: VZD paziņojums presei


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Множество пользователей активно ищут удобные и доступные способы развлечения. Это привело к повышению популярности различных онлайн-сервисов http://www.hucellbio.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=467741

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *