Ģeotelpiskās informācijas likumu apspriež starpministriju sanākmēs

2008.gada 2.,4. un 5.decembrī Aizsardzības ministrijā, pamatojoties uz Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumu Nr.111 „Ministru kabineta kārtības rullis” 82. un 83.punktu, noritēja starpministriju (starpinstitūciju) sanāksmes, lai apspriestu izteiktos iebildumus par likumprojektu „Ģeotelpiskās informācijas likums” (VSS-1118).

Likuma mērķis ir noteikt institucionālo sistēmu ģeotelpiskās informācijas jomā, ietverot ģeotelpisko datu (t.sk. ģeodēzisko un kartogrāfisko pamatdatu) sagatavošanas, izmantošanas, apmaiņas un uzturēšanas nosacījumus; ģeotelpiskās informācijas īpašumtiesības un valdījuma tiesības, nodrošināt ģeotelpiskās informācijas jomā Latvijai saistošo starptautisko konvenciju, līgumu un standartu, Eiropas Kopienas direktīvu prasību īstenošanu un ievērošanu, lai izveidotu ģeotelpiskās informācijas infrastruktūru Latvijā.

Starpministriju sanāksmēs piedalās: ministriju, Valsts Zemes dienesta, Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūras, lielāko inženierkomunikāciju uzņēmumu, Pašvaldību savienības, SIA Rīgas ĢeoMetrs un Latvijas Mērnieku biedrības pārstāvji.

Sanāksmju mērķis ir saskaņot viedokļus un vienoties par nozaru kompetencēm un atbildību.

Plaši tika apspriests 500 mēroga topogrāfijas un vietējo tīklu uzturēšanas jautājums. Likuma projektā ietverta arī ģeodēzisko darbu sertificēšanas jautājumi.

Likumprojekta apspriešana turpināsies 12.12.2008.

Par likuma pieņemšanu, pēc Eiropas Kopienas direktīvas INSPIRE, Latvijai jāziņo līdz 15.05.2009.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *