Krievijas bruņoto spēku kareivji Gruzijā šāva viens uz otru

Pēc “Газета GZT.ru” sniegtās informācijas, Krievijas Federācijas 58.armijai, kas augusta pirmajā pusē tika pārdislocēta uz Dienvidosetiju palīgā miera uzturētājiem, pēc saasinājuma gruzīnu osetīnu konfliktā, praktiski nācās cīnīties “uz aklo”. Nonāca līdz tam, ka krievu daļas apšaudīja viena otru, nespējot noteikt precīzu savu atrašanās vietu, kā arī nespēja laicīgi fiksēt gruzīnu baterijas un slēpņus. Lieta tāda, ka pretēji Vladimiram Putinam dotajam solījumam, Sergejs Ivanovs tā arī nav nodrošinājis Krievijas armiju ar Globālās navigācijas sistēmas iekārtām (ГЛОНАСС).
58.armijas kareivji atzinās, ka bezizejas situācijā viņi lietoja amerikāņu GPS iekārtas, pretējā gadījumā uguni nācās koriģēt ar 1950-1960 gadu parauga optiskajām ierīcēm. ASV paredzot šādu notikumu pavērsienu, virs Dienvidosetijas teritorijas raidīja 300 metru lielas GPS koordinātu nobīdes. Pēc krievu militāristu atzinuma, gruzīnu mērķēšanas un pozicionēšanas sistēmas strādāja bez atteikumiem.

Ziņu aģentūras Reuters un НТВ attēli


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *