InterGeo konferenci apmeklējuši ap 800 cilvēku

Paralēli izstādei, kā ierasts, InterGeo forumā no 24. līdz 26. septembrim norisinājās arī konference, kas pulcēja ap 800 dalībniekiem no 47 valstīm.  Tajā tika risināti tādi aktuāli izaicinājumi kā Ukrainas atjaunošana, klimata pārmaiņas, urbanizācija un ilgtspējīga zemes izmantošana.

Īpaša uzmanība tika pievērsta Zemes novērošanai. “Zemes novērošanas satelītu dati ir būtiski, lai saprastu un pārvaldītu klimata pārmaiņas. Pastāv liels pieprasījums pēc prognozējošiem modeļiem un agrīnas brīdināšanas sistēmām. Mēs izstrādājam rīkus, kas palīdz lietotājiem īstenot klimata aizsardzības un pielāgošanās pasākumus. Šie rīki ir svarīgi ne tikai faktos balstītiem politiskiem lēmumiem, bet arī to efektivitātes uzraudzībai,” savā uzrunā sacīja Godela Rosnere, Vācijas Aerokosmosa centra (DLR) Zemes novērošanas departamenta vadītāja.

Konferences programma aptvēra tādas tēmas kā Zemes novērošana, satelītu dati klimata aizsardzībai, ēku informācijas modelēšana (BIM), pilsētu un lauku teritoriju attīstība, nākotnes ģeoinformācijas pārvaldība, digitālo pilsētu dvīņu izmantošana un inovatīvas attīstības inženierģeodēzijā. Vācu Kartogrāfijas biedrība e.V. arī rīkoja savu 72. Vācijas Kartogrāfijas kongresu kā daļu no InterGeo, vienmērīgi integrējot tēmas, kas saistītas ar AI un viedkartēšanu.

EXPO skatuves piedāvāja praktiskus ieskatus ar daudzveidīgu lekciju un diskusiju programmu. Tēmas kā lielie dati, GNSS tehnoloģija, Zemes novērošana, BIM, AI, talantu piesaiste un Ukrainas civilā rekonstrukcija piesaistīja pilnas auditorijas. Oriģinālziņa


Raksts publicēts

,

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *