Roskosmos izmantojot satelītuzņēmumus palīdz novērst nelikumīgu narkotisko vielu apriti

Krievijas Federālā kosmosa aģentūra kopā ar citām ministrijām un iestādēm strādā pie programmas, kas ietver kompleksas pretdarbības nelikumīgai narkotisko vielu izplatīšanai.

Saskaņā ar programmu ir jāizveido sistēma, kas nosaka rajonus, kuros nelikumīgi tiek kultivēti narkotiskās vielas saturoši augi, un veic šo augu iznīcināšanas procesu kontroli.

Izmantojot gan Krievijas, gan citu valstu Krievijas teritorijas dienvidu apgabalu satelītuzņēmumus ir atstrādāta tehnoloģija, kas atrod narkotiskās vielas saturošu augu atrašanās vietu. Šim nolūkam ir izveidoti virkne testa poligoni, kas laika periodā no 2005 līdz 2008 tika speciāli fotografēti ar pavadoni “Resurs-DK”.

Sistēmas izveides darbus ir paredzēts pabeigt 2009.gadā un to pilnvērtīgi sākt izmantot 2010.gadā. 2009. un 2010.gadā ir paredzēts palaist orbītā trīs speciāli sagatavotus pavadoņus, kas iegūs kosmiskos attēlus nepieciešamajos režīmos un spektra diapazonos.

Pēc 2008.gada materiāliem Amūras apgabala dienvidos ir atklāti 7 kaņepju audzēšanas rajoni (23 lauki) . Materiāli ir nodoti Federālajam narkotiku apkarošanas dienestam.

Avots: gisa.ru
kosmosnimki.ru


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Повысьте доверие и привлеките клиентов с нашим добровольным сертификатом соответствия! Наличие сертификата соответствия позволяет клиентам быть уверенными в том, что…

  2. Когда речь идет о перепланировке помещений, стоимость играет решающую роль. Многие считают, что качественные услуги по перепланировке обязательно должны быть…

  3. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *