ESRI ArcGIS Server ģeoportāla paplašinājums – platforma ģeotelpiskajai sadarbībai

Tagad ir pieejams jaunā 9.3.1. ArcGIS Server ģeoportāla paplašinājums (agrākais GIS Portal Toolkit). Organizācijas var izmatot šo paplašinājumu, lai veidotu ģeoportālus, kas ļauj pārvaldīt ģeotelpiskos datus un publicēt ģeotelpisko resursu aprakstus un atrašanās vietas interentā vai intranetā. Ģeoportāla apmeklētāji var vienkārši meklēt, atklāt un pieslēgties ģeogrāfiskās informācijas sistēmu (ĢIS) resursiem, kas atrodas ģeoportālā un izmantot to savos projektos, neskatoties uz resursu tipu vai atrašanās vietu.

ArcGIS Server ģeoportāla paplašinājums nodrošina pilnībā atbalstītu stabilu platformu ģeoportālu, telpisko datu infrastruktūru un metadatu katalogu izveidei. Tas ir līdzeklis, lai nodrošinātu ātru piekļuvi organizāciju resursiem, neatkarīgi no resursu atrašanās vietas un veida.

Jaunajā 9.3.1 versijā ģeoportāla paplašinājums uzlabo efektivitāti un pastiprina sadarbību ĢIS resursu atklāšanai, publicēšanai un ģeoprotāla integrēšanai organizāciju sistēmās.

Lai atklātu vairāk ĢIS resursus, apmeklētāji var meklēt konkrētā ģeoportālā vai publicētā ārējā ģeoportālā. Ģeoportāla paplašinājums izmanto  ArcGIS API, kas paredzēts JavaScript, lai attēlotu resursus, tādus kā ArcGIS Server, Open Geospatial Consortium, Inc. (OGC), W*S, ArcIMS un KML pakalpojumus un GeoRSS plūsmas. Šie karšu servisi un plūsmas tiek attēloti bez pārlūka plug-in ielādēšanas vai Desktop GIS aplikācijas palaišanas.

Resursu publicētāji gūs labumu no plašajām publicēšanas funkcionālajām iespējām. Vienkāršota pakalpojumu reģistrācija nodrošina (atļauj) pakalpojumus tādus kā ArcGIS Server, OGC W*S, SOS, KML un GeoRSS, lai ātri reģistrētos no URL avota. Ģeoportāla paplašinājumi atbalsta arī metadatu standartus, kas nepieciešami, lai piedalītos Ziemeļamerikas un Eiropas nacinālajā telpisko datu infrastruktūras tīklā. Bez tam ģeoportāla paplašinājums paplašina to izmantošanas iespējas ārējās autentifikācijās ar speciāla protokola izmantošanu –  Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). Pieeja metadatiem datubāzes ierakstu līmenī var tikt ierobežota ar vienu no trīs pieejas kontroles politikas līmeņiem. Datu publicētāji var būt droši, ka to konfidenciālie dati glabājas aiz ugunsmūra un pieejami tikai autorizētiem darbiniekiem vai struktūrvienībām.

Ģeoportāla palašinājums tagad var tikt integrēts kopā ar daudz vairāk uzņēmuma aspektiem. Paplašinājums atbalsta OpenSearch, kas ļauj lietotājiem meklēt informāciju ģeoportālā tieši no Web pārlūka meklēšanas loga. Tas arī atbalsta daudzus OGC standartus, neizmantojot OGC Compliance Test for Catalog Service Web (CSW) interfeisus, bet gan izmantojot OGC CSW SOAP interfeisus, lai integrētu ģeoportālu citās uzņēmuma sistēmās, kas izmanto SOAP servisus.

Avots: envirotech.lv
esri.com


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Повысьте доверие и привлеките клиентов с нашим добровольным сертификатом соответствия! Наличие сертификата соответствия позволяет клиентам быть уверенными в том, что…

  2. Когда речь идет о перепланировке помещений, стоимость играет решающую роль. Многие считают, что качественные услуги по перепланировке обязательно должны быть…

  3. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *