Austrijā izveidots Zemesgrāmatas elektroniskais arhīvs

Austrijā, Federālā Arhitektu biroja un Inženierzinātņu Konsultantu apvienības sadarbībā veiktas izmaiņas Mērniecības likumā, sadaļā par zemesgrāmatām.

Gandrīz pirms gada Federālais Arhitektu birojs un Inženierzinātņu konsultantu apvienība Austrijā veiksmīgi ieviesa elektronisko dokumentu arhīvu savā nozarē. Šis arhīvs ļauj droši uzglabāt un atjaunot dokumentus un ērti sadarboties ar tiesām un varas institūcijām. Tas piedāvā ātru un lētu elektronisko dokumentu digitālo arhivēšanu, saglabājot šo dokumentu oriģinālo kvalitāti un leģitimitāti. Dokumentu autentiskums tiek nodrošināts, izmantojot elektroniskos parakstus.

300 Austrijas nolīgtie mērniecības inženierkonsultanti bija pirmie, kas sāka piepildīt elektronisko arhīvu ar publiskajiem dokumentiem, kas nepieciešami Zemesgrāmatas publiskajiem ierakstiem (piemēram, zemes sadalīšanas plāni, faktiskās lietošanas vērtības ziņojumi, utt.) vai ir citādi atvērti publiskai pieejamībai. Līdz šim arhīvā ievietoti jau aptuveni 25 000 šādu dokumentu.

2009. gada janvārī Austrijā tika ieviestas jaunas tiesiskās normas, kas deva papildus attīstības grūdienu elektroniskajam arhīvam – izmaiņas Mērniecības likuma sadaļā par zemesgrāmatām. Jaunie noteikumi paredz, ka plāni elektroniskā veidā jāiesniedz Mērniecības birojam, bet publiskos dokumentus jāiesniedz tieši no elektronisko dokumentu arhīva.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *