Rīgas pilsētā jauni apzīmējumi

27.jūnijā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publicēti un līdz ar to stājušies spēkā pirms mēneša Rīgas domē pieņemtie saistošie noteikumi Nr.122 “Rīgas pilsētas teritorijas digitālās topogrāfiskās uzmērīšanas noteikumi”.
Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kāda jāievēro veicot topogrāfisko uzmērīšanu un inženiertopogrāfisko datu saskaņošanu Rīgas pilsētas teritorijā, kā arī, nosaka plānos attēloto objektu apzīmējumu specifikāciju.
Salīdzinot ar 2003.gadā Valsts zemes dienesta izstrādāto apzīmējumu specifikāciju ir veikta virkne papildinājumu un uzlabojumu atbilstoši šodienas prasībām.
Ja līdz šodienai mērnieki vairumā gadījumu pieturējās pie vienas (VZD izstrādātās) specifikācijas, ko noteica līgumsaistības ar VZD, tad no šodienas mērniekiem, kas strādā Rīgā, jāievēro vēl cita – Rīgas pilsētā spēkā esošā.
Neskatoties uz to, ka tiek atrisinātas problēmas, kas bija saistītas ar dažādu objektu attēlošanu topogrāfiskajos plānos, mērnieki nonākuši neapskaužamā situācijā, viņiem jāuztur divas darba vides, un tas būtiski apgrūtina darbu.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Повысьте доверие и привлеките клиентов с нашим добровольным сертификатом соответствия! Наличие сертификата соответствия позволяет клиентам быть уверенными в том, что…

  2. Когда речь идет о перепланировке помещений, стоимость играет решающую роль. Многие считают, что качественные услуги по перепланировке обязательно должны быть…

  3. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *