Svinīgs pasākums pie vēsturiskā Latvijas Republikas koordinātu sākumpunkta

LĢIA, Ģeodēzijas departaments

2008.gada 20.novembrī plkst.11:00 Pēterbaznīcā, pie vēsturiskā Latvijas Republikas koordinātu sākumpunkta notiks svinīgs pasākums par godu valsts 90. gadadienai un 7 gadiem kopš Ģeodēziskā punkta memoriālās plāksnes atklāšanas 2001.gadā.

Pasākumā paredzētas svinīgas uzrunas no dalībnieku vidus, godinot ģeodēzijas nozares tehnisko un kultūrvēsturisko devumu valsts labā saistībā ar Latvijas deviņdesmito gadadienu, kā arī atminoties iepriekšējo gadu sasniegumus un vēršot skatu nākotnē.

Ģeodēziskā punkta memoriālo plāksni atklāja 2001.gada 18.novembrī kā dāvinājumu no ģeodēzijas speciālistiem pēc Ģeodēzijas un kartogrāfijas koordinācijas padomes (ĢKKP) iniciatīvas sakarā ar Rīgas pilsētas 800 gadu jubileju. Plāksnes atklāšanā kā galvenie sponsori bija Rīgas dome, VZD un AS ”Aldaris”.

Ar Sv.Pētera baznīcas torņa ģeometrisko asi savietotā ģeodēziskā sākumpunkta zīme sniedz apmeklētājiem uzskatāmu liecību par to laiku, kad valsts uzmērīšanas vajadzībām tika veidots Latvijas valsts trigonometriskais tīkls un no tā sākumpunkta – Rīgas Sv.Pētera baznīcas smailes rēķinātas ģeogrāfiskās koordinātas visai Latvijas teritorijai – Kurzemei, Vidzemei, Zemgalei un Latgalei (1921-1940).


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Когда речь идет о перепланировке помещений, стоимость играет решающую роль. Многие считают, что качественные услуги по перепланировке обязательно должны быть…

  2. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *