Apšaubāmais Godmaņa ierosinājums

Mēneša sākumā ziņu aģentūra LETA izplatīja ziņu par premjera Ivara Godmaņa plāniem reorganizēt valsts pārvaldi.

Veicot valsts pārvaldes reorganizāciju, premjers Ivars Godmanis piedāvā likvidēt VSIA “Latvijas valsts mērnieks”, tā funkcijas nododot privātajam sektoram vai arī privatizējot.

Piedāvātais modelis paredz pilnībā likvidēt “Latvijas valsts mērnieka” 230 štata vietas.

“Latvijas Valsts mērnieks” ir vadošais uzņēmums zemes kadastrālajā uzmērīšanā, kurš dibināts 2005.gada 8.novembrī un darbību pilnībā uzsāka 2006.gada 2.janvārī. Uzņēmuma 100% kapitāla daļas pieder valstij, kapitāla daļu turētājs ir Tieslietu ministrija.

Jau ziņots, ka reorganizējot valsts pārvaldi, Godmanis cer ietaupīt 27,94 miljonus latu un likvidēt 2826 štata vietas.

Reorganizācijas gaitā plānots, ka kopējais štata vietu skaits samazināsies no 65 916 līdz 63 487, tostarp valsts pārvaldes iestādēs samazināsies no 57 448 līdz 53 119 vietām, bet valsts kapitālsabiedrībās palielināsies no 8468 līdz 10 368.

Zinot, ka VSIA „Latvijas Valsts mērnieks” štata vietas netiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem, liekas absurdi, ka plānojot privatizēt uzņēmumu tiks ietaupīti valsts budžeta līdzekļi un samazināts valsts pārvaldē strādājošo skaits. Ņemot vērā vispārējo ekonomisko situāciju valstī un nozares pašreizējo stagnāciju, iespējamie ieņēmumi no privatizācijas nevarētu būt īpaši lieli un būtiski ietekmēt budžeta ieņēmumus.

Kaspars Kojalovičs


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Множество пользователей активно ищут удобные и доступные способы развлечения. Это привело к повышению популярности различных онлайн-сервисов http://www.hucellbio.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=467741

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *