VZD mudina lauku zemes izpircējus nenokavēt dokumentu iesniegšanas termiņus

VZD atgādina, ka personām, kurām izpērkamā zeme jau ir uzmērīta un sagatavots zemes robežu plāns, savlaicīgi, bet ne vēlāk kā līdz 2009. gada 31. augustam jāiesniedz VZD reģionālās nodaļas birojā iesniegums lēmuma par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu pieņemšanai. Savukārt tiem, kuru zemes izpirkšanai pieprasītā zeme Lauku zemes izpirkšanas reģistrā iekļauta ar nosacījumu, papildus iepriekš minētajam jāiesniedz arī dokumenti, kas apliecina tiesības izpirkt zemi (piemēram, zemes lietošanas vai izpirkšanas tiesību mantošanas apliecinošs dokuments).

Tāpat zemes izpircējiem, kuri līdz 2008. gada 1. septembrim ir veikuši priekšapmaksu par izpērkamo zemi, bet tā vēl nav kadastrāli uzmērīta, līdz 2009. gada 31. augustam VZD reģionālajā nodaļā jāiesniedz iesniegums lēmuma par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu pieņemšanai.

VZD atgādina, ka pirms iesnieguma iesniegšanas ir jāveic zemes kadastrālā uzmērīšana un jāpārliecinās vai VZD Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā ir reģistrēts zemes robežu plāns.

Katrs lauku apvidus zemes izpircējs šo informāciju var pārbaudīt Valsts zemes dienesta mājaslapā.

Avots: VZD


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *