LĢIA darbinieki tiekas ar Igaunijas Zemes dienesta darbiniekiem

2009.gada 26.augustā, atsaucoties uz Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras ielūgumu, Aģentūrā ieradās Igaunijas zemes dienesta pārstāvji – padomnieks Peep Krusberg, Fotogrammetrijas departamenta vadītājs Peep Kirsimae, Ģeodēzijas departamenta vadītājs Priit Pihlak un Informācijas tehnoloģiju departamenta vadītājs Viljo Roolaht.
Tikšanās laikā viesi tika iepazīstināti ar Aģentūras darbu, pārrunāta esošā situācija ģeoinformācijas datu sagatavošanā, uzkrāšanā un izplatīšanā abās valstīs un ieskicēti turpmākās sadarbības virzieni. Nelielās darba grupās tikās abu pušu atsevišķu nozaru pārstāvji.

Par nākotnes sadarbību aerofotogrāfēšanas, fotogrammetrijas un kartogrāfijas jautājumos apspriedās Aģentūras Kartogrāfijas departamenta pārstāvji A.Zelmanis, V.Bērziņš un P.Pētersons un Igaunijas zemes dienesta pārstāvji Peep Krusberg un Peep Kirsimae. Tika pārrunāta esošā situācija ģeoinformācijas datu sagatavošanā abu valstu pierobežā, panākta vienošanās par datu apmaiņas veicināšanu un apmācības jautājumiem.

Par ģeodēzijas jautājumiem tikās Aģentūras Ģeodēzijas departamenta pārstāvji L.Lieksne un J.Zvirgzds, no Igaunijas puses – Priit Pihlak. Pēc pārrunām panākta vienošanās par abu pušu ieinteresētību turpmākai sadarbībai un izvirzīti galvenie sadarbības virzieni ģeodēzijas jomā:

  • valsts ģeodēzisko tīklu savienošana un precizitātes uzlabošana pierobežas joslā;
  • sadarbība ģeoīda modeļa izstrādē un Latvijas speciālistu apmācībā;
  • pierobežas bāzes staciju datu savstarpējā apmaiņa un to iekļaušana kaimiņvalstu sistēmā;
  • pieredzes apmaiņa ģeodēzisko tīklu uzturēšanā un jaunu tehnoloģiju ieviešanā.

Par ģeoinformācijas sistēmu un informācijas tehnoloģiju jautājumiem tikās Aģentūras ĢIS un IT departamenta pārstāvji I.Murziņa, A.Ozols, S.Poriete, G.Štarks, A.Pļaviņa un Igaunijas zemes dienesta pārstāvis Viljo Roolaht. Sarunās abas puses apmainījās ar informāciju par situāciju ĢIS un IT jomā, datu kvalitātes un izplatīšanas jautājumiem. Panākta vienošanās par turpmāko sadarbību informācijas un pieredzes apmaiņā un iespējām piedalīties kopīgos projektos.

Avots:www.lgia.gov.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *