Mērnieki sašutumā par LATPOS sistēmas atslēgšanu

LĢIA vakar oficiāli paziņoja saviem klientiem par LATPOS sistēmas darbības pārtraukšanu no 26. oktobra līdz 1. novembrim. Tas izraisījis lielu neapmierinātību mērnieku aprindās un uzņēmumi plāno pieprasīt atmaksāt abonēšanas maksas par sistēmas dīkstāves laiku. LĢIA apgalvo, ka finansiāli nav citas iespējas, kā darbinieku bezalgas atvaļinājums un LATPOS atslēgšana.

Mērnieks.lv aptaujātie mērniecības uzņēmumi pauda asu nosodījumu LĢIA rīcībai. „Mēs esam ļoti sašutuši, ir jāsavaldās, lai nesāktu runāt rupji”, saka uzņēmuma „Mērnieks MMR” valdes locekle Māra Jankava. „Par šo sistēmu mēs maksājam 500 latus gadā. Ir jautājums, vai LĢIA mums atmaksās abonēšanas maksu? LATPOS atslēgšana mums nozīmē arī papildus finansiālos zaudējumus, jo nākamās nedēļas darbi jau bija saplānoti, un šeit, lauku apvidos, bez GPS iztikt nav iespējams. Turklāt nav skaidri pateikts arī par 2. septembri, viņi raksta tikai, ka „plāno” atsākt sistēmas darbību un uz mūsu zvaniem LĢIA šodien neatbild”, saka Jankava.

Daugavpils uzņēmuma „RIO M” direktors Dzintars Krūtkrāmelis informē, ka uzņēmums vērsīsies ar finansiālām pretenzijām pret LĢIA. „Ja mēs esam samaksājuši naudu, tad arī vēlamies saņemt pakalpojumu, tāpēc izteiksim pretenzijas pret LĢIA naudas izteiksmē. Savulaik viņi paši mums šo sistēmu piedāvāja, mēs varējām iegādāties arī citus instrumentus un strādāt atšķirīgām metodēm”, skaidro Krūtkrāmelis.

LKĢA izpilddirektore Ilvija Zvaigzne uzsver, ka asociācija meklēšot pirmavotu, no kurienes nākusi ideja atslēgt LATPOS sistēmu. „No LĢIA puses izskanējis, ka šādu domu iniciējusi Tirdzniecības un rūpniecības kamera, taču nupat saņēmām atbildi no Žanetes Jaunzemes-Grendes, ka viņi šādus procesus neietekmē. Mēs turpināsim meklēt, no kurienes „nāk” šis lēmums. Darīsim visu iespējamo, lai panāktu pakalpojumu sniegšanas atsākšanu”, saka Zvaigzne, piebilstot, ka, pēc LKĢA aprēķiniem, abonēšanas maksas un valsts dotācijas vajadzētu būt pietiekams finansiālais nodrošinājums LATPOS sistēmas uzturēšanai, ja vien pārāk lielas summas netiek izlietotas iekārtu amortizācijai.

LĢIA direktora vietnieks ģeoinformācijas jautājumos Harijs Baranovs portālam Mērnieks.lv apstiprināja, ka viss LĢIA kolektīvs ies bezalgas atvaļinājumā. „Aģentūra nestrādās, tiks atslēgts serveris, līdz ar to droši vien arī elektrība”, skaidro Baranovs. Viņš apgalvo, ka „abonēšanas maksas nav LATPOS sistēmu atpelnošas. Lielākās izmaksas ir iekārtu uzturēšana, tehnoloģiskā puse. Mēs nevaram uzstādīt sistēmu un pēc tam piecus gadus nelikties par to ne zinis.” Baranovs arī atzīst, ka LĢIA rēķinājusies ar mērnieku sašutumu un, ja būs arī finansiālas pretenzijas, tad „skatīsimies, ko darīt”, bet šobrīd situācija valsts dotāciju krasas samazināšanās dēļ esot tāda, ka nav citas izejas. „Kod kurā pirkstā gribi, sāp visi”, nosaka Baranovs.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Повысьте доверие и привлеките клиентов с нашим добровольным сертификатом соответствия! Наличие сертификата соответствия позволяет клиентам быть уверенными в том, что…

  2. Когда речь идет о перепланировке помещений, стоимость играет решающую роль. Многие считают, что качественные услуги по перепланировке обязательно должны быть…

  3. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *