LĢIA nākamnedēļ atkal apturēs savu darbību

Valsts aģentūra „Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra” (LĢIA) nepietiekamu finanšu līdzekļu dēļ nākamajā nedēļā – no 16.novembra līdz 20.novembrim – apturēs savu darbību. Darbības apturēšana uz vienu nedēļu šogad notiek jau otro reizi.

Šajā laikā netiks veikti ģeodēzijas un kartogrāfijas darbi un netiks sniegti pakalpojumi klientiem – valsts iestādēm, vietējām pašvaldībām, privātuzņēmējiem un privātpersonām.

Klienti nevarēs iesniegt informācijas pieprasījumus, nevarēs saņemt jau sagatavotos datus, netiks nodrošināta datu abonēšanas līgumu, un starpresoru vienošanos izpilde.

Pastāvīgo GPS bāzes staciju sistēma LatPOS darbosies bez uzraudzības un tehnisku kļūmju gadījumā Aģentūras darbinieki nevarēs operatīvi atjaunot sistēmas darbību un mēs nevarēsim garantēt LatPOS sistēmas nepārtrauktu darbību RTK (Real Time Kinematic) režīmā.

LĢIA lietotāju visvairāk pieprasītie produkti ir ortofotokartes un topogrāfiskās kartes mērogos 1:10 000 un 1:50 000, kā arī dažādi pakalpojumi ģeotelpiskās informācijas jomā, piemēram, GPS bāzes staciju sistēmas LatPos pakalpojumi, jaunu karšu datu sagatavošana, ģeotelpisko datubāzu veidošana un citi.

Valsts budžeta dotācijas ģeodēzijas un kartogrāfijas nozarei 2009.gadam ir ievērojami samazinātas un nepietiekošas pamatfunkciju nodrošināšanai. LĢIA izsaka cerību uz sadarbības partneru un klientu sapratni un atbalstu.

LĢIA darbības pārtraukšana pirmo reizi notika no 26. oktobra līdz 1. novembrim. LĢIA ziņo, ka LatPos sistēma tajā nedēļā darbojās bez
pārtraukumiem. Bijuši tikai īslaicīgi atsevišķu datu pārraides līniju
pārtraukumi uz dažām bāzes stacijām, kas neietekmēja sistēmas darbību
kopumā un reālā laika lietotāju darbu. Pēcapstrādes dati bija pieejami
100% apjomā.

Informāciju sagatavojis:
Harijs Baranovs,
LĢIA Direktora vietnieks ģeoinformācijas jautājumos.
Tālrunis: +371 67064204
E-pasts: harijs.baranovs@lgia.gov.lv

Avots: LĢIA mājaslapa


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *