Par jauno LMB priekšsēdētāju ievēl Uldi Mežuli

30. aprīlī Latvijas Mērnieku biedrības kopsapulcē par jauno biedrības priekšsēdētāju tika ievēlēts SIA “Merko” direktors Uldis Mežulis.

Kopsapulces ievaddaļā tagad jau bijušais LMB prezidents Andris Mazkalniņš īsi iepazīstināja ar biedrības iepriekšējos 4 gados paveiktajiem darbiem. Turpinājumā uzstājās Aizsardzības ministrijas pārstāvis Oskars Kreilis, kurš informēja par aktualitātēm ģeotelpiskās informācijas likumdošanas jomā un INSPIRE direktīvas standartu ieviešanā. O. Kreilis stāstīja, ka steidzamākie esot jautājumi par ģeotelpiskās informācijas autortiesību aizsardzību, kā arī valsts vienotā ģeoportāla izveidi, savuārt sertificēšanas noteikumi esot jau izskatīti valsts sekretāru sanāksmē un patlaban atrodas saskaņošanas procesā ar juristiem. Interesantu stāstu par Latvijas mērnieku piedalīšanos Latvijas brīvības cīņās pastāstīja pulkvedis Zvaigzne – izrādās, daudzi mērnieki kļuvuši par kara varoņiem un saņēmuši dažādus kara apbalvojumus.

Pēc tam ar LMB revīzijas komisijas ziņojumu par biedrības 2009. gada budžetu iepazīstināja Kaspars Kojalovičs, pēc šī ziņojuma gandrīz vienbalsīgi LMB pagājušā gada budžets kopsapulcē tika apstiprināts.

Turpinājumā sekoja kopsapulces svarīgākā daļa – LMB valdes locekļu un priekšsēdētāja vēlēšanas. A. Mazkalniņš informēja par tiem valdes locekļiem, kas valdi pamet un tiem, kurus valde izvirzījusi kā jaunos kandidātus (daļa no tiem virzīti uz pārbalsošanu darbībai valdē turpināšanai) – Ivars Nudiens, Baiba Ziemele, Rinalds Smilga un Jānis Klīve. No zāles tiek izvirzīti vēl vairāki kandidāti – Olafs Horsts, Mārtiņš Reiniks, Rudīte Klāva, Kristīne Mitule un Atis Vallis. Reiniks, Klāva un Mitule savas kandidatūras atsauca. Pārējie kandidāti īsi iepazīstināja ar sevi un savu motivāciju darboties LMB valdē.

A. Mazkalniņš informē, ka LMB valdes izvirzītais kandidāts uz LMB priekšsēdētāja posteni ir Uldis Mežulis un aicina klātesošos izvirzīt arī vēl citas kandidatūras. Tādas tomēr izvirzītas netika un U. Mežulis īsi noformulēja to, kā strādās LMB viņa ievēlēšanas gadījumā: “Tā, lai nevienam nebūtu jākaunas, ka viņš ir mērnieku biedrības biedrs”.

Pēc balsu skaitīšanas pabeigšanas tika paziņoti vēlēšanu rezultāti – ar 54 balsīm vairāk nekā pārliecinoši par jauno LMB priekšsēdētāju ievēlēts Uldis Mežulis, savukārt par LMB valdes locekļiem kļuvuši Olafs Horsts, Ivars Nudiens, Baiba Ziemele, Rinalds Smilga un Jānis Klīve. Pirms kopsapulces slēgšanas A. Mazkalniņš paziņoja par drīzumā plānotiem LMB organizētiem mērnieku kursiem, kas par pieņemamu cenu piedāvās apgūt nepieciešamās zināšanas, lai sekmīgi nokārtotu sertifikācijas eksāmenu.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Повысьте доверие и привлеките клиентов с нашим добровольным сертификатом соответствия! Наличие сертификата соответствия позволяет клиентам быть уверенными в том, что…

  2. Когда речь идет о перепланировке помещений, стоимость играет решающую роль. Многие считают, что качественные услуги по перепланировке обязательно должны быть…

  3. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *