Vai mērniekas ir tiesības apliecināt dokumentu atvasinājumus un lietot zīmogu?

Pēdējā laikā radušās neskaidrības, vai sertificētam mērniekam kā fiziskai personai ir tiesības apliecināt saņemto un radīto dokumentu atvasinājumus un lietot zīmogu. Valsts Zemes dienesta pārstāvji, informējot LMB un LKĢA, snieguši savu viedokli par Dokumentu juridiskā spēka likumu, kura 6.panta ceturtajā un piektajā daļā ir noteikts, kādu dokumentu atvasinājumu pareizību ir tiesīga apliecināt organizācija, un kādus – fiziska persona.

“No likuma 1.panta pirmās daļas izriet, ka ar organizāciju šajā likumā apzīmē ne tikai juridiskas personas, bet arī privāto tiesību fiziskās personas ar noteiktām publisko tiesību funkcijām, kas veic profesionālo darbību, tādus kā notārs, tiesu izpildītājs, mērnieks, individuāli praktizējošais ārsts un citi. Tātad, zemes ierīcībā un zemes kadastrālajā uzmērīšanā sertificētai personai vai mērniekam ir tiesības apliecināt saņemto un radīto dokumentu atvasinājumus un lietot zīmogu”, rakstīts VZD atbildē, piebilstot, ka “Valsts zemes dienestam nav tiesību sniegt oficiālu tiesību aktu skaidrojumu, līdz ar to šīs vēstules teksts ir vērtējams ka Valsts zemes dienesta viedoklis un nav saistošs citām personām.”


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *