Atvērti cenu piedāvājumi 3 LVC konkursiem

Mērniecības darbu konkursu „nosolīšanas” gadījumi ar ļoti zemiem cenu piedāvājumiem turpinās. „Latvijas Valsts ceļu” konkursā, kura piedāvājumi tika atvērti pirmdien, kāda firma divos pasūtījumos piesolījusi cenu, kas ir vairāk nekā divas reizes zemāka par LVC piedāvāto darbu izpildes budžetu.

Šķiet, pēdējā laikā sāk dominēt tendence, kad īpaši zemas cenas konkursos piesola mazas firmas, kurām pasūtījuma iegūšana acīmredzot ir kritiski svarīga. Šajā gadījumā divos no trijiem LVC piedāvātajiem mērniecības darbu konkursiem pārliecinoši zemāko cenu piedāvājusi SIA „Gintus”. Par autoceļa P76 rekonstrukcijas īstenošanai atsavināmo nekustamo īpašumu kadastrālās uzmērīšanas un robežu ierīkošanas darbu veikšanu Salas novada Sēlpils pagastā LVC bija noteikuši darbu izpildes budžetu Ls 3500 apmērā, bet SIA „Gintus” sola to izdarīt par 1399 latiem. No pārējo pretendentu piedāvājumiem nedaudz zem budžeta cenas palīduši divi „lielie vaļi” Latvijas Valsts Mērnieks (2985 Ls) un Metrum (3463 Ls), bet vēl divi pretendenti – Livland (4800 Ls) un Latīpašums – Mērniecības birojs (5775 Ls) solījuši virs LVC noteiktās summas.

SIA „Gintus” piesolījuši zemāko cenu arī kadastrālās uzmērīšanas un robežu ierīkošanas darbu veikšana nekustamajiem īpašumiem, kas saistīti ar Valsts reģionālā autoceļa P76 rekonstrukcijas darbiem Jaunjelgavas novada Sērenes un Seces pagastos. Interesanti, ka šeit uzņēmuma solītā cena ir absolūti identiska iepriekšējam piedāvājumam – atkal tieši 1399 lati. Acīmredzot sīki un smalki aprēķinot darbu izmaksas, gadījusies neparasta sakritība… Jāpiebilst, ka LVC noteiktā summa šajā pozīcijā bija 3000 Ls, tieši par šādu cenu savu piedāvājumu šeit iesnieguši Livland, bet nedaudz zem (2899 Ls) – Latvijas Valsts Mērnieks. Metrum un Latīpašums solījuši vairāk (3650 un 5250 Ls attiecīgi).
Cenu piedāvājumā par valsts reģionālā autoceļa P76 rekonstrukcijas īstenošanai atsavināmo nekustamo īpašumu kadastrālās uzmērīšanas un robežu ierīkošanas darbu veikšanu Jaunjelgavas novada Sērenes un Seces pagastos, kur LVC noteiktais budžets sasniedza augstākus griestus – 8850 Ls, SIA „Gintus” nav solījuši, ļaujot triumfēt Latvijas Valsts Mērniekam ar 7389 Ls, sekojot Metrum ar 8103, Livland ar 13 800 Ls, bet augstāko cenu atkal piedāvājis Latīpašums – Mērniecības birojs – 15 045 Ls.

Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *