Trimble Express 2011 iepazīstina ar kompānijas jaunākajiem produktiem

Trešdien un ceturtdien divās prezentācijās mērniecības instrumentu ražotāja Trimble pārstāvji Latvijā SIA Geostar iepazīstināja interesentus ar jaunākajiem produktiem un to sniegtajām praktiskajām iespējām. Viens no galvenajiem akcentiem tika likts uz Trimble jauno kontrolieri TSC3, kuru prezentācijas apmeklētājiem tika ļauts pat apēst. Tiesa gan, izceptu tortes formā.

Kontroliera TSC3 prezentēšanai bija ieradušies pat Trimble pārstāvji no Norvēģijas, kas pasākuma izskaņā nodemonstrēja vairākas aparāta un arī jaunās datu apstrādes programmas Trimble Business Centre inovācijas. Viena no tām ir datu sinhronizācijas iespēja starp mērījumiem uz lauka un datora serveri, kas, izmantojot internetu, ļauj sekunžu laikā pārkopēt failus no datora uz mērierīci un otrādi. Vēl viena no interesantākajām priekšrocībām ir 3dimensionālās vizualizēšanas iespējas, kas ļauj aplūkot uzmērītos punktus attēlotus uzņemtajos ģeoreferencētajos fotoattēlos un tādējādi labāk saprast, kur tieši katrs punkts atrodas reālajā uzmērītajā vidē. Salīdzinājumā ar iepriekš izmantoto 2dimensionālo, shematisko punktu attēlojumu, tā ir ievērojama ērtība. Tāpat Trimble Business Centre piedāvā iespēju arī izmantot programmu Google Earth, lai ieraudzītu objektā uzmērītos punktus, iezīmētus satelīta skatā.

Kā atzina pasākuma vadītājs Māris Knoks, patlaban kontrolieris TSC3 popularitāti gan iekaro lēnām – savu priekšgājēju TSC2 tas apsteidzis Zviedrijā, bet, piemēram, ASV un arī Latvijā pagaidām pieprasītāks vēl ir TSC2. Savukārt, runājot par Trimble programmatūru, M. Knoks izteica aicinājumu mērniekiem ieteikt idejas, kā vēl varētu šīs programmas uzlabot – varot gadīties, ka tās arī tiek realizētas.
Prezentācijas laikā klātesošie tika iepazīstināti arī ar citiem Trimble instrumentiem – telpiskajām stacijām, kā arī pasaulē popularitāti strauji gūstošajiem skeneriem, kuru klāstā Trimble piedāvā 4 modeļus. Kā sarunā ar Mernieks.lv atzina M. Knoks, Latvijā šie skeneri gan neesot pieprasīti. Tomēr pastāv nišas, kur tie lieti noder – piemēram, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte esot iegādājusies pašu smalkāko skenera modeli FX, kura piedāvāto precizitāti un punktu blīvumu izmantos mežu izpētes vajadzībām, konkrēti – lai ērti un ātri aprēķinātu koksnes krājas pieaugumu Latvijā (līdz šim to darīja, izzāģējot parauglauku un tad manuāli mērot katru nozāģēto koku). LLU pat plānojot izstrādāt šim skenerim īpašu programmatūru ar algoritmiem, kas būtu piemēroti tieši Latvijas mežu koksnes krājas aprēķināšanai, ņemot vērā šejienes koku sugu galotņu tipus.
M. Knoks portālam atklāja, ka pēdējā laikā vērojama izaugsme pieprasījumā pēc instrumentiem. Lielu lomu tajā spēlē dažādu institūciju iepirkumu konkursu skaits, kas šogad esot palielinājies.

Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *